15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    LG G4c Hands-On Review: «Η χαρά του μέσου user»!

    Το LG G4 αποτέλεσε την φετινή high-end πρόταση της LG, η οποία δεν σας κρύβουμε ότι μας κέρδισε από τη πρώτη κιόλας στιγμή με την premium αισθητική και τις εκπληκτικές επιδόσεις της, καθώς είχε όλα όσα θα μπορούσε να αναζητήσει ο λάτρης της υψηλής κατηγορίας. Είναι γνωστό ότι πάγια τακτική της LG (για λόγους που επιτάσσει κυρίως το marketing), είναι να «πατάει» πάνω στην επιτυχία των μεγάλων της μοντέλων και να κυκλοφορεί συσκευές οι οποίες φέρουν (σχεδόν) την ίδια ονομασία, τοποθετώντας τες έτσι στην «ίδια οικογένεια». Προφανώς αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το LG G4c, ένα budget-friendly smartphone, το οποίο τόσο σε επίπεδο επιδόσεων απέχει πολύ από το LG G4 (κι’ όμως ένα γράμμα τελικά στην ονομασία μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά). Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το G4c, το οποίο πρόκειται για μία πρόταση που έχει σαν στόχο να κερδίσει τους καταναλωτές που δεν θέλουν να δαπανήσουν παραπάνω από 250 ευρώ για το επόμενο κινητό τους τηλέφωνο…

    LG G4c (4)

    Κυρτό design… one more time!

    Κοιτάζοντας την εξωτερική εμφάνιση του LG G4c, είναι εμφανές ότι έχει ακολουθηθεί η λογική του κυρτού design, με την 5ιντσή πρόταση της LG να προσφέρει άνεση στο χέρι του user, γεγονός που οφείλεται στις προσεγμένες και μελετημένες διαστάσεις της (139.7×69.8×10.2mm), ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 136 γραμμάρια. To υλικό κατασκευής που κυριαρχεί φυσικά δεν είναι άλλο από ένα ανθεκτικό πλαστικό (leather back-plate εννοείται ότι εδώ δεν υπάρχει), το οποίο μας άφησε μία πολύ καλή αίσθηση δυνατού κρατήματος στο χέρι.

    LG G4c (7)

    Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, εδώ ακολουθείται για μία ακόμη φορά το γνώριμο «δοκιμασμένο» μοτίβο με τα πλήκτρα ελέγχου (volume rockers και power on/off) να βρίσκονται στην πίσω πλευρά του G4c. Στην επάνω πλευρά υπάρχει το audio input jack για τα earphones / hands-free, ενώ στην κάτω υπάρχει τοποθετημένη η microUSB slot για την μεταφορά data και την φόρτιση της συσκευής.

    LG G4c (10)

    LG G4c (1)
    To G4c διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 2.540mAh) και φυσικά στο εσωτερικό υπάρχουν οι διαθέσιμες θύρες για την εισαγωγή της microSIM και της microSD card.

    LG G4c (6)

    Σε γενικές γραμμές, το design του G4c κατορθώνει να συνδυάσει τις όμορφες γραμμές, με την εργονομία και την ευκολία χρήσης, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά την ανωτερότητα της LG στον σχεδιαστικό τομέα, καθώς η κορεατική εταιρεία δίνει μαθήματα για μία ακόμη φορά για το πώς μπορεί να συνδυάζει κανείς τα προαναφερθέντα στοιχεία ακόμη και σε μία πιο οικονομική και entry-level συσκευή, όπως είναι το G4c.

    Οθόνη και tech specs

    H LG έχει δημιουργήσει μία μίνι-παράδοση στα ποιοτικά displays που χρησιμοποιεί στα smartphones της, και σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς από τη στιγμή που πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οθονών και Smart TV’s στον κόσμο. Το G4c διαθέτει ένα «normal» IPS display για τα δεδομένα της εποχής στις 5 ίντσες, το οποίο προσφέρει στον χρήστη ποιότητα στα 720p (720×1280 pixels). Παρατηρώντας την οθόνη του G4c μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι δύναται να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των users, καθώς καθίσταται ιδανική για προβολή video, φωτογραφιών και για πλοήγηση στο web και στα social media. Με ζωντανά χρώματα, καλά επίπεδα ευκρίνειας και άριστες γωνίες θέασης, το display του G4c επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει κτίσει εδώ και χρόνια η LG στον συγκεκριμένο τομέα.

    LG G4c (3)

    Προχωρώντας, στο εσωτερικό της συσκευής, εδώ παρόλο που έχουμε να κάνουμε με το μακρινό ξαδερφάκι του G4 έχει προτιμηθεί η λύση ενός πιο αδύναμου (σε σύγκριση με το εξαπύρηνο Snapdragon 808) quad-core Snapdragon 410 της Qualcomm (MSM8916), που αδιαμφισβήτητα κάνει καλά τη δουλειά του φέρνοντας εις πέρας με ευκολία τις καθημερινές ανάγκες του εκάστοστε user. Το γεγονός βέβαια ότι συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM, αυτομάτως θέτει περιορισμούς στο που μπορεί να φτάσει το low-end κινητό της LG. Αν και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε αρκετές περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να το «πιέσετε» και ιδιαίτερα, καθώς το hardware του φτάνει μέχρι σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, όπου όταν το υπερβεί τότε μοιραία αρχίζουν οι καθυστερήσεις στην απόδοση.

    LG G4c (5)

    Ειδικότερα, οι μετρήσεις του Antutu κατέταξαν αρκετά χαμηλά το smartphone της LG, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να τρέξετε τις περισσότερες πρόσφατες εφαρμογές ή θα συναντήσετε πρόβλημα στη ροή των menus. Μην ξεχνάτε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία προσιτή λύση που απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή και όχι ένα μικρό τέρας επιδόσεων που στοχεύει αποκλειστικά στον power user.

    Antutu LG G4C

    Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, η LG έχει επέλεξε τη λύση των 8GB, η οποία παρόλο που δεν είναι αρκετή για τα δεδομένα της εποχής (5GB μόνο ελεύθερα είναι ένα θέμα), η ύπαρξη της microSD σαφώς και βελτιώνει την κατάσταση στο ζήτημα του χώρου (το smartphone της LG δέχεται κάρτες με χωρητικότητα που φτάνει τα 128GB). Σε επίπεδο λειτουργικού η LG όπως αναμενόταν άλλωστε βασίστηκε στο Android Lollipop 5.0, το οποίο όμως πατάει πάνω στο Optimus UX 4.0, που ως γνωστόν προσφέρει μία σειρά από widgets και features προς τέρψη του user, δίνοντας έμφαση για μία ακόμη φορά στην ευκολία χρήσης και στην ύπαρξη ενός άνετου και πλήρως customizable interface.

    LG G4C UI

    Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα του, το LG G4c υποστηρίζει μία σειρά από επιλογές και πρότυπα επικοινωνίας που αναμφίβολα θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Συγκεκριμένα, το smartphone της LG υποστηρίζει 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Hotspot, GPS (A-GPS και GLONASS), μαζί με Bluetooth 4.1, αλλά και NFC.

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία…

    Το μεγάλο της παρέας των G4, πραγματικά μας κατενθουσίασε με τις δυνατότητες του στις φωτογραφίες, καθώς το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν εκπληκτικό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η «φωτογραφική ικανότητα» του G4c βρίσκεται αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, ο κύριος σένσορας των 8 MP (ανώτερη ποιότητα φωτογραφιών στα 3264×2448 pixels) με δυνατότητα auto-focus και υποστήριξη λειτουργιών Geo-Tagging, Touch Focus και Face Detection, παρόλο που δεν καθιστά το G4c το «απόλυτο» camera phone, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αρκετά ικανοποιητική περίπτωση.

    LG G4c (8)

    Κρίνοντας το software της κάμερας είναι εμφανές ότι επικρατεί μία πιο casual προσέγγιση, καθώς στο εν λόγω smartphone δεν θα συναντήσετε εντυπωσιακά εφέ και φίλτρα, που συχνά βλέπουμε σε άλλες συσκευές. Προφανώς για να κρατηθεί το κόστος της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα προτιμήθηκε μία απλή λύση που απλώς να κάνει τη δουλειά της. Πέραν του main camera sensor από το G4c δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η selfie cam, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για wide-angle selfies και με τα 5 MP την μπορεί να μην είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Αφήνοντας την κάμερα και κρίνοντας το ηχείο και την γενικότερη ηχητική απόδοση του G4c, εδώ η LG κατάφερε να κάνει εξαιρετική δουλειά, μεταφέροντας σε ένα ακόμη smartphone της, την τεχνογνωσία και την ποιότητα που έχει αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια η κορεατική εταιρεία στον τομέα των προϊόντων ήχου. Με εξαιρετικές μεσαίες συχνότητες, δυναμικό μπάσο και δυνατή ένταση, η ποιότητα του ήχου του G4c είναι αρκετά πιο πάνω από τα υπόλοιπα κινητά της κατηγορίας του.

    LG G4c (9)

    Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το εν λόγω review χωρίς να σταθούμε στην αυτονομία της συσκευής, όπου στο συγκεκριμένο τομέα η LG κατάφερε να πετύχει «jack pot», καθώς τόσο οι λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας όσο και τα μη «ενεργοβόρα» specs βοηθούν ώστε η μπαταρία των 2.540mAh που διαθέτει το G4c να κρατάει τον φορτιστή… μακριά. Σε γενικές γραμμές, διαπιστώσαμε ότι ύστερα ακόμη και από πολύωρη και εντατική χρήση το G4c εμφάνιζε τεράστια αντοχή.

    Η ποιότητα LG μιλάει ξανά!

    To LG G4c μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς η εργονομία του, η όμορφη εξωτερική εμφάνιση, οι ικανοποιητικές επιδόσεις στα καθημερινά tasks και η μεγάλη αντοχή της μπαταρίας του είναι ορισμένοι καλοί λόγοι για να προβεί κανείς στην αγορά του. To G4c στοιχίζει περίπου 229 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι είναι ιδανικό για τον μέσο χρήστη, καθώς προσφέρει τεράστια ποιότητα που μόνο η LG προσφέρει. Εάν μάλιστα είχε ένα ακόμη GB μνήμης RAM, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και λίγο χαμηλότερη τιμή, τότε θα μιλούσαμε για έναν διεκδικητή της value for money κατηγορίας. Ακόμη και έτσι όμως, το LG G4c είναι βέβαιο ότι δύναται να υπερκαλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles