24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    LG G5: Το πρώτο modular smartphone στον κόσμο από την LG!

    LG-G5

    To τελευταίο χρονικό διάστημα η LG έχει πολλούς κρυμμένους άσσους στο μανίκι της και σίγουρα, ένας εξ’ αυτών, ήταν και το LG G5, ένα mainstream smartphone που παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο του MWC 2016 στη Βαρκελώνη και σάρωσε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του το αρθρωτό (modular) design που από αλλου το περιμέναμε (βλέπε… Project Ara της Google) και από αλλού μας ήρθε! Αν τώρα αναρωτιέστε για το πότε ακριβώς το LG G5 θα μας έρθει… και στην Κύπρο, θα πρέπει να περιμένετε ακόμη λίγο, αφού όπως όλα δείχνουν το LG G5, θα «αφιχθεί»… στο νησί λίγο πριν το τέλος Απριλίου.

    Ως προς την ουσία τώρα… ο πρωτοποριακός σχεδιασμός LG Modular Type και το μοναδικό unibody design δίνουν στο LG G5 τη δυνατότητα να μετατρέπεται αιφνιδίως… σε μια ψηφιακή κάμερα, σε hi-fi player και σε πολλά άλλα ακόμη, χωρίς ωστόσο να γίνεται κανένας συμβιβασμός ούτε από αισθητικής, ούτε από λειτουργικής πλευράς.

    lg-g5-2

    Για την κατασκευή της συσκευής χρησιμοποιήθηκε μέταλλο υψηλής ποιότητας, χωρίς τις γνωστές… άσχημες γραμμές που είχαμε δει παλαιότερα σε άλλα μεταλλικά smartphones (οι γραμμές αυτές είχαν τον ρόλο της εσωτερικής κεραίας).

    Στην περίπτωση του LG G5 η μόνη γραμμή που υπάρχει είναι στην κάτω πλευρά, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το αρθρωτό κομμάτι, το οποίο αφαιρείται για να έχει κανείς εύκολη πρόσβαση στην μπαταρία, στην υποδοχή για τις κάρτες και σε διάφορα add-ons. Η μπαταρία του LG G5 έχει σχεδιαστεί με τρόπο (slide-out) που επιτρέπει την εύκολη απόσπαση και την αντικατάστασή της με μία φορτισμένη σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειαστεί το άνοιγμα της συσκευής.

    Το πρώτο add-on είναι ένα camera grip, το LG Cam Plus. Μπορείς να προσθέσεις στο κινητό μπαταρία 1100mAh, hardware controls, κουμπί κλείστρου, κουμπί για video και zoom. Επιπλέον, υπάρχει Bang& Olufsen DAC για καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ η LG θα ανοίξει το standard επιτρέποντας σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα add-ons.

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το LG G5 έρχεται με οθόνη 5.3 ιντσών QHD LCD με always-on mode, έχει ειδική μνήμη και δευτεροβάθμιο chip για να μην είναι πάντα σε λειτουργία ο κύριος επεξεργαστής όταν η οθόνη είναι 24/7 ανοιχτή, το συγκεκριμένο chip καταναλώνει μόλις το 0.8% της μπαταρίας την ώρα.

    LG G5 5

    Η dual selfie κάμερα του LG V10 ήρθε και στο LG G5, όχι όμως στην μπροστινή πλευρά, αλλά ως κύρια κάμερα στο πίσω μέρος. Η μια κάμερα έχει 75° Field of View (FoV) και αισθητήρα 16 Megapixel, η δεύτερη κάμερα 135° FoV και αισθητήρα 8 Megapixel. Οι εικόνες και από τις δυο κάμερες μπορούν να ενωθούν με διάφορα εφέ και για προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο.

    Τέλος, το LG G5 στα ενδότερα του «κρύβει» τον πανίσχυρο Snapdragon 820 ο πρώτος της Qualcomm με 64-bit Kryo CPU 2.1GHz, μνήμη RAM 4GB, και 32GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης με microSD. Έχει πάχος 7.5-8 χλστ, ενώ κάτω από την διπλή κάμερα υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και η μπαταρία του είναι στα 2800mAh.

    Η διάθεση του LG στην Κύπρο αναμένεται να αρχίσει περί το τέλος Απριλίου μέσω του επίσημου διανομέα κινητών τηλεφώνων LG στην Κύπρο που είναι η εταιρεία MT TECHNOLINE.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles