14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    LG L Bello hands-on review: Low-budget «ομορφιά»!

    Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Η LG προσπαθεί να αποκομίσει όσα περισσότερα μπορεί από το επιτυχημένο desing του G2 και του G3, δίνοντας πολλά απο τα χαρακτηριστικά τους στα πιό φθηνά μοντέλα της, ακόμη και τα…πολύ φθηνά! Γνωρίστε το LG L Bello, το νέο low-end «5άρι» της εταιρείας…

    lg l bello (1)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 138,1×70,6×10,7 mm
    • Βάρος: 137 γρ.
    • Οθόνη: 5” IPS (480×854 pixels)
    • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 (4-core 1,3 GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Wi-Fi Direct-Hotspot, Bluetooth v4.0, microUSB v2.0, GPS-GLONASS (με A-GPS), FM radio με RDS
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 8 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 1 MPixel
    • Μπαταρία: 2.540mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αφαιρούμενο πίσω καπάκι
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής (0,85Α), ακουστικά

     

    lg l bello (6)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Παραμένει απορίας άξιο το γιατί διατηρείται το “L” πριν από ονόματα όπως “Fino” και “Bello”, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ. Το θέμα είναι το L Bello καθ’αυτό, με σχεδιασμό που θυμίζει φυσικά το G3, τα πλήκτρα στο πίσω μέρος και μια φιγούρα πολύ γνώριμη. Βέβαια, οι ομοιότητες κάπου σταματούν, ακόμη και από αισθητικής πλευράς, αφού το Bello έχει πάχος 10,7 χιλιοστά. Κάπως, ωστόσο, καταφέρνει να το «κρύψει» με το σχεδιασμό του. Να τονίσουμε πως αν δεν είστε οπαδοί του…πλαστικού, το Bello μάλλον δε θα είναι από τις πρώτες επιλογές σας, αφού είναι σχεδόν εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από αυτό το υλικό, με ματ υφή.

    lg l bello (4) lg l bello (3)

    Το πίσω καπάκι είναι αφαιρούμενο εύκολα και γενικά η συσκευή παρέχει καλό grip και χειρίζεται άνετα με το ένα χέρι, κάτι σημαντικό σε ένα «5άρι». Στο κάτω μέρος έχουμε τη microUSB θύρα, στο πάνω το audio jack και…αυτό ήταν! Γενικά πρόκειται για εύχρηστη, όμορφη (στο λευκό χρώμα ειδικά μας άρεσε ιδιαίτερα) και εύκολη στη μεταφορά συσκευή, ιδανική για το γυναικείο αλλά και το αντρικό κοινό.

    Λειτουργικότητα και hardware

    Πλέον ο μέσος χρήστης ψάχνει οθόνες 4,7-5 ιντσών, ακόμα και στην κατηγορία κάτω των €200, έτσι οι 5 ίντσες του Bello είναι απόλυτα ικανοποιητική διαγώνιος οθόνης. Φυσικά, με την τιμή στην οποία διατίθεται δε μπορούμε να έχουμε την «πολυτέλεια» ούτε των 1280×720 pixels, αλλά και η υπάρχουσα ανάλυση είναι ικανοποιητική για όσους δεν έχουν τρομερές απαιτήσεις από το smartphone τους. Τυπικό IPS panel με καλή φωτεινότητα και απεικόνιση, αλλά η απουσία αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας είναι ένα μικρό «μείον».

    lg l bello menu

    Από πλευράς επιδόσεων το LG L Bello κυμαίνεται στα επίπεδα που περιμέναμε, βάση του Snapdragon 400 και του 1GB RAM. Στα minimum επίπεδα για ένα σύγχρονο smartphone δηλαδή, αν εξαιρέσουμε τις πολύ φθηνές συσκευές που σε βάθος χρόνου δε θα καλύπτουν κανένα χρήστη και με 2-3 apps παραπάνω θα τα βρούν «σκούρα». Τούτου λεχθέντος, το interface της LG με το Android 4.4 KitKat αποδεικνύονται για άλλη μια φορά «ελαφρύς» συνδυασμός και η χρήση με το L Bello είναι σβέλτη και απροβλημάτιστη, κάτι που είναι και το κύριο ζητούμενο για μια τέτοια συσκευή. Φυσικά θα βρείτε όλα τα χαρακτηριστικά του interface που διευκολύνουν το χρήστη, όπως το ξεκλείδωμα/κλείδωμα με double tap, τα διάφορα gestures, το guest mode, τα βοηθήματα για χρήση με το ένα χέρι (αν και δε χρειάζονται ιδιαίτερα) και το smart cleaning αλλά και τα Qslide apps.

    lg l bello menu 2 lg l bello antutu

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα βασικά, απουσιάζει το NFC και το 4G, αλλά ευτυχώς μπορούμε να κάνουμε tethering και hotspot. Όχι τόσα όσα θα θέλαμε μέσω της microUSB βέβαια.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Κάτι παραπάνω από τα βασικά θέλαμε από την κάμερα των 8 MPixel και μας κάλυψε. Καλή ποιότητα φωτογραφιών, γρήγορες λήψεις με touch to capture και 1080p video είναι ό,τι πρέπει για μια low-end συσκευή. Ικανοποιητικότατη για την κατηγορία της.

    lg l bello (2)

    Από πλευράς ήχου, το ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος και αποδίδει δυνατά και καθαρά, ενώ δεν καλύπτεται με τη συσκευή τοποθετημένη σε κάποια επίπεδη επιφάνεια (και ελάχιστη είναι η μείωση της έντασης σε μαλακές επιφάνειες). “Check” κι εδώ.

    Όσο για την αυτονομία; Η LG μας καλομαθαίνει καιρό τώρα και μια μπαταρία των 2.540mAh, όπως φαντάζεστε, είναι πολύ μεγάλη για τις απαιτήσεις του L Bello σε ενέργεια. Έτσι, του προσφέρει 6+ ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 4-5 ώρες διαρκούς χρήσης με τη φωτεινότητα στο 50%, αντοχές που θα ικανοποιήσουν το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών και θα βγάλουν τη μέρα τους άνετα.

    lg l bello (5)

    Το LG L Bello τιμάται στα €199 αλλά μπορεί να βρεθεί και λίγο χαμηλότερα, στα €175-180. Η τιμή αυτή το κατατάσσει σε μια κατηγορία που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα, οι οποίοι πλέον έχουν απαιτήσεις και η συσκευή της LG βρίσκεται απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό από πολλούς κατασκευαστές. Το θετικό είναι πως ανταποκρίνεται συνολικά σε όλους τους τομείς, αποτελώντας μια «χρυσή αγορά», με ελάχιστα ψεγάδια. Μπορεί άνετα να γίνει ένα από τα best-sellers της κατηγορίας του και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles