BREAKING

10

LG Optimus 2X vs Apple iPhone 4: Έχουμε νικητή

Λίγες εβδομάδες πριν το LG Optimus 2X πατήσει το πόδι του στη χώρα μας (από τη Vodafone στα 499 ευρώ) ένας ιδιώτης άθελα του κάνει μια επικοινωνιακή κίνηση – ματ που προωθεί την εικόνα του ταχύτερου κινητού στον πλανήτη. Πριν προχωρήσεις στο σχετικό βίντεο να σου κάνω και ένα σχετικό refresh στα τεχνικά: Dual Core επεξεργαστής ARM Cortex-A9 στο 1GHz, αποκλειστική κάρτα γραφικών GeForce και 512MB μνήμης RAM συνθέτουν το παζλ-χρησμό για τον Κορεάτη σπρίντερ. Το βίντεο που τσαλακώνει την εικόνα του αντιπάλου (βλ. iPhone) μαθαίνει δυο τρία πράγματα γενικώς στον ανταγωνισμό, αλλά ξέρετε πως λειτουργούν αυτά: κάποιοι θα αναμασήσουν πάλι την τσίχλα των εφαρμογών της Apple και κάποιοι άλλοι θα παραδεχτούν το προφανές. Ότι δηλαδή το hardware μετράει. Από τον ήσσονος σημασίας χρόνο που θα μπεις στο μενού, μέχρι τον μείζονος που θα φορτώσει μια ιστοσελίδα, το LG Optimus 2X σκοράρει ψηλά. Και πιο συγκεκριμένα ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή του. Απολαύστε κινούμενη εικόνα.

9 Comments

 • 18 Μαρτίου 2011 at 11:33

  τελικα εχετε πολυ πλακα οι ios haters , ελεος πια κι” αλλο iphone killer ? αληθεια που ειναι τα υπόλοιπα killers ?

 • butters
  10 Μαρτίου 2011 at 13:08

  To iPhone υπάρχει στην αγορά εδώ και 8 μήνες αλλά κοστίζει €670 εδώ και 8 μήνες. Το 2x θα κοστίζει €500. Εκτός των benchmarks, υπάρχει και το User Experience που αναδεικνύεται από το video. Η LG δήλωσε πρόσφατα ότι θα καλύπτει 2+ version updates στο OS. Όσο για τις προβληματικές συσκευές, η Apple δεν είχε το Antenna gate; Που είναι το λευκό iPhone 4; Μέχρι το iPhone 5, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

 • TNS
  8 Μαρτίου 2011 at 15:35

  Άφού παραβλέψω άστοχους χαρακτηρισμούς, κατά την άποψη μου (ΠΧ δημοσιογράφοι του καναπέ) —-Άσχετο: αν πληκτρολογώ από την τουαλέτα μου, είμαι αυτόματα και αναγνώστης του κ%@$λου???
  Θεωρώ ότι σίγουρα το κινητό αυτο θα τραβήξει πολλά μάτια επάνω του. Μόνο και μόνο από τα τεχν. χαρακτηριστικά, είναι πλέον η «επιτομή» της τεχνολογικής εξέλιξης. Ενυπωσιακό! Αλήθεια… Ειδικά άμα θυμηθούμε όλοι μας το πρώτο μας PC, η εξέλιξη είναι πλέον αλματώδης. Σίγουρα για εμένα, είναι το πρώτο πραγματικό SMARTphone και πλέον είναι γερό χαρτί για επόμενη συσκευή μου (η ανανέωση γαρ εγγύς :) )

 • 2 Μαρτίου 2011 at 19:50

  Δεν λέω εγώ ότι δεν έχει καλύτερο hardware το LG αλλά είναι ατυχέστατη η σύγκριση. Το iPhone υπάρχει στην αγορά εδώ και 8 μήνες. Επίσης παίρνεις ένα βίντεο που υπάρχει καιρό στο ίντερνετ από καθόλου έγκυρη πηγή και βγάζεις συμπέρασμα (και με μεγάλα λόγια) δεν είναι ρεπορτάζ σοβαρού site. Αυτοί λέγονται δημοσιογράφοι του καναπέ.

 • REDODIN7
  2 Μαρτίου 2011 at 14:15

  Οκ είπαμε να είμαστε fanboys αλλά όχι και και έτσι !!!!

  Έως τώρα το iPhone ήταν στην κορφή και κυρίως λόγο iOS αλλά αν δεν φοράς παρωπίδες δεν μπορείς να παραβλέψεις το ότι το LG Optimus 2X απλα » παταει » το iPhone.

  Εδώ μιλαμε για τρελές διαφορές υποστηρίξει Flash , HDMI , 8 Megapixel κάμερα , εγγραφή και αναπαραγωγή 1080p και το κερασάκι διπύρηνος επεξεργαστής .

  Αν βγει και βγει και μια έκδοση Android σαν το Honeycomb για smartphones (πιθανότατα το Ice Cream)θα είμαστε σουπερ :)

 • Aggelos Sfakianakis
  2 Μαρτίου 2011 at 11:14

  @Panagiotis Liakos. Καταρχήν με το ιστορικό κομμάτι. Το 2005 που τα στελέχη της Apple αναζητούσαν την επόμενη τους ημέρα στα Mac (για κινητά ούτε κουβέντα) η LG ανακοίνωνε τη διάθεση του πρώτου Pocket PC με δέκτη τηλεόρασης (PM80 το λέγανε) στον κόσμο. Όσο για το τεχνικό, το iPhone έχει οθόνη της LG (retina, ας γελάσω) και τα ποσοστά από επίσημα στοιχεία service για fault rate είναι από τα μικρότερα εκεί έξω. Με διαφορά. Το αν έχει κυκλοφορήσει ή όχι το Optimus 2X είναι το ένα θέμα και το άλλο είναι, πως και σε ένα μήνα από σήμερα που θα διατεθεί στην αγορά, πάλι το πιο γρήγορο θα είναι. Με στοιχεία και αυτό.

 • Petros
  2 Μαρτίου 2011 at 09:42

  Καλημέρα,
  Αγόρασα Android τηλέφωνο (galaxy 3) γιατί το iphone είναι πολύ ακριβό..
  το έχω 2 εβδομάδες, και δικαιολογώ πλέον την ακρίβεια του Iphone… τα αξίζει τα λεφτά του…
  ό,τι επεξεργαστή και να βάλει κάποιος άλλος κατασκευαστής στην συσκευή του, από την στιγμή που δεν υπάρχει ios στο προσκύνιο, είναι πεταμένα λεφτά…

 • George D
  1 Μαρτίου 2011 at 17:57

  Βάλε και full flash υποστήριξη που έχει το 2X ενώ το iphone δεν έχει ούτε καν flash light

 • 1 Μαρτίου 2011 at 17:48

  Καλά άσε τις χοντρές κουβέντες (τσαλακώνει την εικόνα του αντιπάλου (βλ. iPhone)) και μην προτρέχεις να βγάλεις νικητή ένα LG γιατί παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο και όχι απλώς η ταχύτητα του browser. Υποστήριξη με αναβαθμίσεις ποσοστα προβληματικών συσκευών κλπ. Άλλο το βάρος της apple και άλλο ενός πρωτάρη στα smarthphones όπως η lg. Άλλωστε το iphone έχει ήδη 8 μήνες στην αγορά ενω το LG δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.