22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η νέα «smart home» στρατηγική της LG μας προετοιμάζει για τη νέα «Internet of Things» εποχή που έρχεται

    H “smart” εποχή μας περιλαμβάνει πλέον πολλές έξυπνες συσκευές. Τηλέφωνα, ταμπλέτες, ρολόγια, υπολογιστές, τηλεοράσεις και κάθε λογής gadgets. Δε μπορούσε, όμως, παρά να κάνει “smart” και… το σπίτι μας. Και η LG, από τις εταιρείες που έχουν αντιληφθεί πρώτες τη λογική του smart home, παρουσίασε σήμερα στην πανέμορφη Λισαβόνα (στο πλαίσιο του InnoFest 2015 Conference στο οποίο βρέθηκε και το digitallife.gr), τη νέα της ενοποιημένη πλατφόρμα για τον έλεγχο των διάφορων “smart home” products του σπιτιού σας.

    LG SmartHome InnoFest 2015 - 03

    Η εταιρεία πιστεύει σε ένα ανοικτό “end-to-end” οικοσύστημα, που θα περιλαμβάνει και hardware συσκευές αλλά και τη συνδεσιμότητα μεταξύ τους, και θα φέρει μία νέα πραγματικότητα στο σπίτι σας. Όλες τις ξεχωριστές εφαρμογές, που θα μπορούν να ελέγχουν το φωτισμό, τη θέρμανση, τις συσκευές σας ή τη μουσική που ακούτε, θα μπορείτε να τις διαχειρίζεστε από ένα και μοναδικό σημείο, ώστε να είστε ο πραγματικός “άρχοντας” του σπιτιού σας.

    Από την LG σημείωσαν χαρακτηριστικά, ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν “ανοικτή πλατφόρμα, ανοικτή συνδεσιμότητα και ανοικτό οικοσύστημα”, ώστε να παραδώσουν την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες των συσκευών τους και να τους εισάγουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη νέα “smart home” εποχή.

    LG SmartHome InnoFest 2015

    Η εταιρεία σημειώνει ότι θέλει να συνεργαστεί και με άλλους παίκτες της αγοράς, ώστε να προσφέρει απλότητα, αξιοπιστία και επιπλέον αξία στην εν λόγω αγορά που θεωρείται ανερχόμενη, με το “παιχνίδι” του “Internet of Things” να αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της αγοράς, στο οποίο η LG μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

    Ως μέρος της νέας της στρατηγικής, η LG επεκτείνει και την υπηρεσία HomeChat -τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν… γραπτά μηνύματα στις συσκευές τους- και σε wearable προτάσεις συμπεριλαμβανομένου του LG G Watch R ρολογιού της, ενώ, παράλληλα, ανακοινώθηκε και η υποστήριξη του δημοφιλούς έξυπνου θερμοστάτη Nest.

    LG SmartHome InnoFest 2015 - 02

    Να σημειώσουμε ότι η LG είναι μέλος του All Seen Alliance Group, όπως και του OneM2M, που διαθέτουν έναν αριθμό συνεργατών και κατασκευαστών προϊόντων smart home.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles