12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    LG ThinQ AI: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «ζει» μαζί σου!

    Πριν από μερικές δεκαετίες, μόνο και μόνο η ιδέα ότι μέσω ενός remote control, θα είχες τη δυνατότητα να αλλάζεις τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά προγράμματα από την άνεση του καναπέ σου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κάτι το «επαναστατικό». Η τεχνολογία όμως μοιάζει με υπερταχεία, η οποία ούτε σταματάει, ούτε ελαττώνει ταχύτητα και για αυτό είναι λογικό να έχει την τάση να μετασχηματίζει διαρκώς τον κόσμο μας. Tο «μέλλον» που πολλές φορές οραματιζόμαστε ή διαβάζουμε, σε κάποιο ευφάνταστο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας μετουσιώνεται στο… «σήμερα». Ήδη οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι μας έχουν πλέον αποκτήσει «ζωή» και έχουν περάσει από το στάδιο του “smart”, στο στάδιο του “intelligent”. Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλλει τα μέγιστα, η τεράστια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.), η οποία έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της καθημερινότητας μας. Το σπίτι μας πλέον έχει τη μορφή ενός έξυπνου “διασυνδεδεμένου ” οικοσυστήματος, όπου η κάθε συσκευή μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της και να «επικοινωνήσει» με μια άλλη συσκευή, δίνοντας έτσι στα χέρια του χρήστη τεράστια δύναμη.

    H LG, η παραδοσιακή δύναμη στον χώρο των consumer electronics έχει αναπτύξει κορυφαίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που καθιστούν το «όνειρο» του διασυνδεμένου σπιτιού όχι κάτι το μακρινό και απρόσιτο, αλλά απτή πραγματικότητα. Μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας ThinQ AI, ο κορεατικός κολοσσός των νέων τεχνολογιών, αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητά μας. Τοποθετώντας την Smart TV στο επίκεντρο του interconnected smart home, η LG δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνει την καθημερινότητα μας όχι μόνο πιο εύκολη και απλή, αλλά συγχρόνως και πιο συναρπαστική.

    O open-source πυρήνας του ThinQ AI άλλωστε είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την ανοικτή επικοινωνία, ανάμεσα στις διάφορες high-tech συσκευές που βρίσκονται σε κάθε σύγχρονο σπίτι, μέσω της χρήσης φωνητικών εντολών! Κάθε smart TV της LG που κυκλοφόρησε το 2020 και το 2021, μέσω των εξελιγμένων δυνατοτήτων του λειτουργικού WebOS 6.0 μπορεί να κάνει πράξη την interactive επικοινωνία ανάμεσα στην TV και στον χρήστη, όπου το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο του μικροφώνου που βρίσκεται στο Magic Remote της LG TV, να δώσετε την κατάλληλη φωνητική εντολή* και να αφήσετε το ThinQ AI να αναλάβει τα υπόλοιπα. Εκτός βέβαια από το να κάνετε search στο YouTube, να μεταβείτε σε μια άλλη θύρα HDMI, να κάνετε zapping, να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου και να ρυθμίσετε κάθε επιλογή για την ποιότητα της εικόνας, η ύπαρξη του ThinQ AI δίνει και έναν ακόμη ρόλο στις δυνατότητες της smart TV σας, η οποία ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα νευραλγικό μίνι κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο «συνδέονται» όλες οι υπόλοιπες έξυπνες συσκευές που είναι συμβατές με το πρότυπο της LG και μπορούν να ελεγχθούν μέσω ενός εύχρηστου User Interface.

    Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τηλεόραση που ενσωματώνει την τεχνολογία ThinQ AI, αλλά και οι υπόλοιπες οικιακές συσκευές αποτελώντας ξεχωριστά τμήματα ενός ενιαίου οικιακού οικοσυστήματος που έχουν σαν στόχο τους να κάνουν κάθε στιγμή σας στο σπίτι μοναδική, προσφέροντας σας τη δυνατότητα να «ζήσετε» μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη. Πραγματικά δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείτε να κάνετε με τη χρήση του ThinQ AI, καθώς η τεχνολογία που σχεδίασε η LG, σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο, μειώνοντας την ένταση από τα φώτα του σπιτιού ή να διαχειριστείτε πλήρως οποιαδήποτε συσκευή έχει συνδεθεί σε μια «έξυπνη» πρίζα. Επιπλέον, μπορείτε με πολύ απλό τρόπο να επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης που θα εκτελέσει το πλυντήριο σας ή να παρατηρήσετε την ενεργειακή κατανάλωση, μέσω της ειδικής εφαρμογής LG ThinQ που έχετε εγκαταστήσει στο smartphone σας (και έτσι να αποφύγετε τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος). Μάλιστα, τα έξυπνα ψυγεία της LG που υποστηρίζουν την πρωτοποριακή τεχνολογία της κορεατικής εταιρείας, επιτρέπουν ακόμη και την απομακρυσμένη διαχείριση των λειτουργιών τους. Και οι εκπλήξεις «υψηλής τεχνολογίας» δεν σταματούν εδώ, καθώς για τους… αφηρημένους υπάρχει ακόμη και ειδική ειδοποίηση όταν η πόρτα παραμένει ανοικτή. Τέλος, μέσω της mobile εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν ακόμη και πρόσβαση στις λειτουργίες των αντλιών θερμότητας Therma V Monobloc R32, εξασφαλίζοντας ιδανική θερμοκρασία σε όλους τους χώρους του σπιτιού, ακόμη και εάν βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τo σπίτι.**

    To ThinQ AΙ μπορεί να «αφουγκραστεί» και να «κατανοήσει» πλήρως τις ανάγκες σας, να ανακαλύψει τα μοτίβα και τις κρυφές σας προτιμήσεις, κάνοντας τη ζωή μέσα στο σπίτι πιο εύκολη και πιο… «high-tech». Χωρίς αμφιβολία, ένας νέος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας, o οποίος έχει στο επίκεντρο του την ξεχωριστή εξέλιξη που προσφέρουν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Με τις λύσεις της LG και το ThinQ AI, το home δεν είναι πλέον μόνο sweet, αλλά και… intelligent!  

    *********

     * Υποστηρίζεται μάλιστα και η ελληνική γλώσσα μέσω περιορισμένων προτάσεων και εντολών για όλα τα μοντέλα του 2020-2021

    ** Υποστηρίζεται από όλα τα μοντέλα του 2020 & 2021

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles