19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    LG Ultrafine Display Ergo 32UN880 Review: «Αριστουργηματικό design & top επιδόσεις, από όποια πλευρά κι εάν τo κοιτάξεις»!

    H LG είναι μια εταιρεία, η οποία δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των χρηστών όταν φτάνει η στιγμή για την αγορά ενός νέου monitor, καθώς το πραγματικά τεράστιο προϊοντικό portfolio της περιλαμβάνει κάτι για… όλους. Είτε λατρεύετε τον κόσμο των PC games, είτε αναζητάτε μια πιο επαγγελματική ή all-around πρόταση που να συνδυάζει τα πάντα, η κορεατική εταιρεία έχει το know-how και βρίσκει πάντοτε τον τρόπο για να καλύπτει τις ανάγκες σας. Η 4Κ IPS οθόνη βέβαια 32UN880 Ultrafine Display Ergo, είναι θα λέγαμε μια κατηγορία από μόνη της, καθώς διαθέτει μια εκπληκτικά σταθερή βάση, η οποία δίνει άλλη διάσταση στην έννοια «εργονομία», προσφέροντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του χρήστη. Για πάμε όμως να την γνωρίσουμε και να την εξερευνήσουμε καλύτερα στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

    Out-of-space design!     

    Η ονομασία “Ergo” στον τίτλο του 4K monitor της LG δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το 32UN880 έχει σαφή προσανατολισμό στο να προσφέρει μοναδική εργονομία στον απαιτητικό χρήστη. Εν αντιθέσει με τα χιλιάδες συμβατικά monitors που έχουμε δει κατά καιρούς, όπως θα διαπιστώσετε η βάση στήριξης του, δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά! Τοποθετώντας την ειδικά σχεδιασμένη βάση που διαθέτει (κάνοντας χρήση του ειδικού σφιγκτήρα) σε οποιοδήποτε σημείο στο γραφείο – τραπέζι, ή σε κάποια σκληρή επιφάνεια, το feeling που μας μετέφερε είναι ότι η πρόταση της LG μοιάζει σα να… «ίπταται».

    O στιβαρός βραχίονας συγκρατεί με άψογο τρόπο το monitor, χαρίζοντας παράλληλα μοναδική ευελιξία στη κίνηση. Συγκεκριμένα, η φιλοσοφία Ergo προσφέρει μοναδικές εργονομικές ρυθμίσεις, όπως επέκταση, ανάσυρση, περιστροφή στον κατακόρυφο άξονα, περιστροφή στον οριζόντιο άξονα, ρύθμιση ύψους και κλίσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να την τοποθετήσει στην θέση που πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα. Κάθε σπιθαμή του «Ergo» monitor της LG είναι προσεκτικά μελετημένη, καθώς το σχεδιαστικό team της κορεατικής εταιρείας φρόντισε κάθε λεπτομέρεια του 32UN880.

    Μάλιστα, τα καλώδια σας μπορούν να «αποθηκευτούν» και να τα τακτοποιηθούν στο πίσω τμήμα της βάσης στήριξης. Υψηλός βαθμός ευελιξίας, σταθερότητα και στιβαρός χαρακτήρας συνθέτουν τα κύρια σχεδιαστικά ατού του 32UN880, ενός monitor που μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά πλήρως την εικόνα του γραφείου σας.

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την οθόνη της LG, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι η κορεατική εταιρεία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα και στην εμφάνιση των bezels, όπου το 4K monitor της LG έχει ιδιαιτέρως λεπτά bezels στο πάνω τμήμα και στις ακριανές πλευρές της, ενώ είναι λίγο πιο «γεμάτο» στην κάτω πλευρά (στο σημείο που βρίσκεται το logo της LG). Σε γενικές γραμμές και κρίνοντας το σχεδιασμό του συγκεκριμένου monitor στο σύνολο του, είναι εμφανές ότι το 32UN880 δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της μοντέρνας αισθητικής.

    Όσον αφορά τα διαθέσιμα ports, το LG 32UN880 προσφέρει 2 θύρες HDMI, 1xDisplay port, 2xUSB ports (Type A), 1xUSB Type-C (με ισχύ στα 60W) και φυσικά ένα κλασικό audio input jack. Στο δε κάτω μέρος της οθόνης φιλοξενούνται δύο ηχεία MAXX Audio με 2×5 Watt, ενώ όπως όλα τα monitors της LG, έτσι και εδώ το κλασικό joystick (που βλέπουμε στα περισσότερα monitors της LG) βρίσκεται στο μέσο της κάτω πλευράς του monitor και το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της οθόνης (απαιτεί λίγο παραπάνω εξάσκηση μέχρι να το συνηθίσετε).

    Powerful all-arounder!

    Το LG 32UN880 δεν ξεχωρίζει φυσικά μόνο για το επιβλητικό του design, αλλά και για τα ισχυρά tech specs του, καθώς η ανάλυση UHD 4Κ (3840×2160 pixels) που προσφέρει το ποιοτικό IPS panel του, αναμφίβολα αποτελεί εγγύηση, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί! Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του έχει να κάνει με την τρομερή ακρίβεια και τη πιστότητα των χρωμάτων, τα οποία παίζουν στο φάσμα του 95% του DCI-P3. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε εντυπωσιακή απόδοση χρωμάτων όταν δουλεύετε πάνω στο editing φωτογραφιών που όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ακρίβεια των χρωμάτων.

    Αν και υποστηρίζει HDR10, παρόλα αυτά με τα 350 nits που βγάζει σε peak brightness levels, είναι βέβαιο ότι τα επίπεδα φωτεινότητας που προσφέρει δεν ακουμπούν τις True HDR πινελιές των 4Κ Smart TVs τελευταίας τεχνολογίας, όμως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα 4Κ monitors της αγοράς. Παράλληλα, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης ανέρχεται στα 60Hz, ενώ ο χρόνος απόκρισης της κυμαίνεται στο “ανεκτό” στάνταρ των 5ms GTG.

    Φυσικά, η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το LG 32UN880 είμαι ότι πρόκειται για ένα monitor, το οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί σε κάποιο σχεδιαστικό γραφείο ή στο workspace ενός φωτογράφου – video editor, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόταση της LG δεν είναι κατάλληλη και για gaming (κάθε άλλο… μάλιστα). Ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες Black Stabilizer, υποστήριξη AMD FreeSync, flicker safe και επιλογές για ορισμό ειδικών game modes, το 32UN880 είναι αρκετά ισχυρό για να καλύψει τις πιο «basic» ανάγκες των gamers. H «κοφτερή» λεπτομέρεια και τα άκρως ρεαλιστικά χρώματα που ξεχειλίζουν από ζωντάνια και δυναμισμό αναμφίβολα δίνουν πόντους στα gaming sessions σας, αλλά και στις υπόλοιπες entertainment δραστηριότητες σας.

    Σε γενικές γραμμές, είτε το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε, να δημιουργήσετε περιεχόμενο αλλά και ακόμη εάν απλώς το θέλετε να χαλαρώσετε, λιώνοντας στο gaming ή κάνοντας binge-watching στις αγαπημένες σειρές, το LG Ultrafine Display Ergo 32UN880 είναι αυτή τη στιγμή, ένα από τα πιο ισχυρά και αξιόλογα all-around monitors που υπάρχουν στην αγορά.

    Born to… impress!

    Εάν η «δημιουργία» χαρακτηρίζει την επαγγελματική σας πορεία και εάν αναζητάτε ένα monitor με εντυπωσιακή ευκρίνεια και μοναδική ακρίβεια χρωμάτων, τότε χωρίς αμφιβολία το 32UN880 της LG δημιουργήθηκε για εσάς. Με το εντυπωσιακά ευέλικτο stand να κλέβει τις εντυπώσεις, είναι 100% βέβαιο ότι η πρόταση της LG θα αλλάξει η κοσμοθεωρία σας σε ότι έχει να κάνει με τη σχέση που μπορεί να έχει ένα monitor με τον χώρο που το περιβάλλει.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles