15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    LG Z1 8K Smart OLED: Το αποκορύφωμα της τηλεοπτικής εμπειρίας!

    Η LG Electronics (LG) με σκοπό να πετύχει την απόλυτη εμπειρία θέασης διαθέτει τη signature τηλεόραση OLEDZ19LA, με Real 8K ανάλυση, που επιτυγχάνεται χάρη στη δύναμη των 100 εκατομμυρίων αυτο-φωτιζόμενων pixels.

    Η τεχνολογία αυτο-φωτιζόμενων pixels της LG δίνει τη δυνατότητα μεμονωμένου ελέγχου σε κάθε ένα από τα εκατομμύρια pixels, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαιρετική απόδοση εικόνας, με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, αξεπέραστα επίπεδα βάθους, εντυπωσιακή αντίθεση και τέλειο μαύρο. Η πιστότητα χρωμάτων της σειράς Ζ1 έχει πιστοποιηθεί και από την Intertek, παγκοσμίου φήμης εταιρεία δοκιμών, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν πιστότητα χρωμάτων 100%[1], αποτυπώνοντας έτσι στην οθόνη απόλυτα τα χρώματα της πρωτότυπης εικόνας.

    Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Dolby Vision IQ, οι τηλεοράσεις LG προσαρμόζουν «έξυπνα» τις ρυθμίσεις της εικόνας, με βάση το είδος του περιεχομένου, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Αντίστοιχα, το σύστημα Dolby Atmos αποδίδει πολυδιάστατο ήχο surround, δημιουργώντας στον χρήστη την αίσθηση μιας κινηματογραφικής εμπειρίας, αλλά στην άνεση του σαλονιού του. Αν συνδυαστούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τη λειτουργία Filmmaker Mode, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τις αγαπημένες του ταινίες όπως ακριβώς τις οραματιζόταν ο δημιουργός τους, διατηρώντας τα αρχικά χρώματα, αρχικές διαστάσεις, ταχύτητα και ρυθμούς καρέ.

    Η LG όμως δεν φροντίζει μόνο για αυθεντικά κινηματογραφικές εμπειρίες στο σπίτι, αλλά και για την άνεση και ασφάλεια αυτών που τις απολαμβάνουν. Για αυτό το λόγο ανέπτυξε την τεχνολογία Eye Comfort, που επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει την LG τηλεόρασή του με άνεση, για ακόμα περισσότερη ώρα. Χάρη στο χαμηλό μπλε φωτισμό, την εξάλειψη του τρεμοπαίγματος και του θαμπώματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα με μειωμένο το αίσθημα της κόπωσης για τα μάτια σας. Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, οι τηλεοράσεις LG OLED ήταν επίσης οι πρώτες οθόνες, από οποιοδήποτε είδος τηλεόρασης, που έλαβαν την πιστοποίηση Eyesafe® που αναπτύχθηκε από την TUV-Eyesafe®.

    Φυσικά, όλες οι παραπάνω τεχνολογίες, βασίζονται στον προηγμένο επεξεργαστή α9 Gen4 AI 8K, ο οποίος χρησιμοποιεί αλγόριθμους deep-learning, ώστε να «μαθαίνει» τις ιδανικές συνθήκες θέασης και να αυτοματοποιεί την κάθε ρύθμιση της εικόνας.

    Περισσότερες πληροφορίες γύρω από την LG OLEDZ19LA μπορείτε να βρείτε εδώ.

    ******

    [1] Η χρωματική πιστότητα καθορίζει το εάν η ακρίβεια των χρωμάτων μιας οθόνης είναι Delta E ≦2 μέσα από 125 δείγματα χρωμάτων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles