18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Like a G6: «Όσα ζήσαμε στη συνέντευξη τύπου της LG για τη νέα της ναυαρχίδα»!

    Στην περσινή MWC, η LG προχώρησε σε κάτι εντελώς παράτολμο. Παρά τις καλές προθέσεις, η ιδέα ενός modular smartphone όπου θα μπορούσε να δεχθεί αποσπώμενα gadgets αποδείχθηκε ζημιογόνα για την κορεατική εταιρεία, καθώς δεν κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού παρά τις προθέσεις της LG. Η «επανάσταση» που είχε οραματιστεί με την Modular συσκευή της μπορεί να μην ήρθε ποτέ, ωστόσο η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα και από τον άνεμο και ένα πάθημα μπορεί να γίνει ως γνωστόν το καλύτερο «μάθημα».

    LG G6 (6)

    Για αυτό και με το πρώτο επίσημο ντεμπούτο του LG G6 (μπορείτε να δείτε το hands-on του εδώ), η κορεατική εταιρεία θέλησε πρωτίστως να δηλώσει ότι καταλαβαίνει τους καταναλωτές κι ότι αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες τους, για αυτό και το G6 σχεδιάστηκε αποκλειστικά από το feedback των χρηστών. Εμείς βρεθήκαμε στην επίσημη παρουσίαση του LG G6 στη Βαρκελώνη και θα θέλαμε στις επόμενες γραμμές που ακολουθούν να σας μεταφέρουμε την ιδιαίτερα ατμόσφαιρα που ζήσαμε μέσα από το εκθεσιακό χώρο του Sant Jordi Club όπου η LG μας παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα…

    IMG_7814

    Entertainment machine!

    Η LG από τις πρώτες κιόλας στιγμές της παρουσίασης του G6 ήταν εμφανές ότι ήθελε να δώσει έναν πιο «δυναμικό» και συγχρόνως πιο νεανικό τόνο στη συσκευή της, δίνοντας έμφαση σε μία σειρά από χαρακτηριστικά που προωθούν το slogan της: «More to See, Less to Hold». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρόθεση του κορυφαίου κατασκευαστή ήταν να δημιουργήσει μία συσκευή που να είναι «πιο μαζεμένη» σε διαστάσεις, προσφέροντας κορυφαία ευχρηστία και λειτουργικότητα, χωρίς ωστόσο όμως να χάνει τη μαγεία που προσφέρει μία μεγάλη οθόνη. Και πράγματι η LG στην 5.7 ιντσών QHD+ οθόνη φέρνει τα πάνω – κάτω, τόσο λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας Fullvision και του επαναστατικού aspect ratio στα 18:9 (που είναι το πρώτο του είδους του), και τα παραπάνω στοιχεία (σε συνδυασμό με τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels) είναι το «όχημα» της κορεατικής εταιρείας για να δηλώσει περίτρανα ότι πλέον ρίχνει το βάρος περισσότερο στον τομέα του entertainment. Αυτό που φάνηκε μέσα από το event είναι η πρόθεση της κορεατικής εταιρείας να δημιουργήσει μία συσκευή με γνώμονα τις ψυχαγωγικές ανάγκες του καταναλωτή.

    LG G6 (4)

    Άλλωστε το γεγονός ότι ένας εκ των ομιλητών που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν και ο βραβευμένος με Oscar καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας για το Apocalypse Now, Vittorio Storaro (επίκαιρο άλλωστε, καθώς σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε και τους νικητές από την μεγάλη κινηματογραφική γιορτή) φανερώνει τις διαθέσεις της LG ως προς την κατεύθυνση που θα έχει πλέον η νέα ναυαρχίδα της. Επίσης, η υποστήριξη της τεχνολογίας Dolby Vision από το G6 (για αυτή τη συνεργασία μίλησε ο Giles Baker, senior Vice President των Dolby Laboratories), η οποία αναβαθμίζει κατά πολύ την ποιότητα της εικόνας και του ήχου που προσφέρει το G6, αναμφίβολα αποτελεί μία κίνηση που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη.

    LG G6 (8)

    To concept μίας συσκευής που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα ιδιοφυές entertainment machine, φάνηκε από τη στιγμή που φανερώθηκε η ενδυνάμωση του gaming χαρακτήρα του G6. Ενδεικτικό είναι ότι το νέο high-end smartphone της κορεατικής εταιρείας θα έρχεται με 200 δολάρια bonus gaming content από το Google Play, ενώ σε μία κίνηση εντυπωσιασμού ανέβηκε στη σκηνή ο ιθύνων νους του Temple Run, το οποίο πρόκειται για ένα mobile game «φαινόμενο» με παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads, παρουσιάζοντας το Temple Run 2: Lost Jungle (θυμίζοντας έτσι μία ανάλογη κίνηση που είχε κάνει η Apple με την παρουσίαση του iPhone 7s και το Super Mario Run).

    LG G6 (5)

    Στο ίδιο entertainment μοτίβο και η ειδική συνεργασία της LG με το Prime Video της Amazon που θα δίνει πρόσβαση σε ατελείωτο content ταινιών και σειρών. Τέλος, η LG δεν θα μπορούσε παρά να εστιάσει και στον τομέα των mobile cameras, συνεχίζοντας φυσικά την παράδοση των dual camera setups (13MP + 13MP) που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί, ρίχνοντας το βάρος στην ύπαρξη του HDR 10, μίας νέας τεχνολογίας που χαρίζει ξεχωριστή καθαρότητα και ευκρίνεια στις mobile φωτογραφίες.

    IMG_7693

    LG G6

    Η LG άκουσε…

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η LG επιχειρεί να καταστήσει το G6 ως τον «απόλυτο προορισμό» για τους λάτρεις της mobile ψυχαγωγίας και θεωρούμε ότι με το σημερινό της εντυπωσιακό event κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, καθώς τα οργανωτικά προβλήματα της Huawei στην παρουσίαση του P10 (που άφησαν μία πικρή γεύση), αλλά και το low-profile event που προτίμησε φέτος η Samsung, της έδωσαν ένα μικρό αβαντάζ έναντι του ανταγωνισμού. H LG «άκουσε» τους χρήστες και τους fans, για αυτό και η κορεατική εταιρεία αξίζει σίγουρα ένα μεγάλο «respect»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles