17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Lilium: το ηλεκτρικό αεροσκάφος του μέλλοντος

    Γνωρίστε το Lilium, το πρώτο ηλεκτρικό αεροσκάφος με δυνατότητα να προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα, σχεδιασμένο από τους Γερμανούς μηχανικούς Daniel Wiegand, Patrick Nathen, Sebastian Born και Matthias Meiner.

    liaslakdma4

    Πρόκειται για ένα πειραματικό project το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία -κάτι που επισημαίνει τα περιβαλλοντικά του πλεονεκτήματα-  όπως και το ότι δεν χρειάζεται αεροδρόμιο για να προσγειωθεί και να απογειωθεί! Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός οτι το Lillium σηκώνεται στον αέρα και προσγειώνεται κάθετα, μπορεί να χρησιμοποιεί ελικοδρόμια ή αεροδρόμια για τις πτήσεις/προσγειώσεις του ενώ σχεδιάστηκε στη Γερμανία και έχει μέγιστη ταχύτητα 400 χιλιομέτρων την ώρα.

    liaslakdma1

    «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αεροσκάφος έτοιμο για χρήση στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της Lilium Daniel Wiegand σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, «θέλουμε ένα σκάφος που θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται κάθετα και δεν θα χρειάζεται την περίπλοκη και ακριβή υποδομή του αεροδρομίου», πρόσθεσε, «για να μειώσουμε το θόρυβο και τη ρύπανση χρησιμοποιούμε ηλεκτρικούς κινητήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κοντά σε αστικές περιοχές».

    liaslakdma3

    Το Lilium θα είναι διαθέσιμο από το 2018, είναι σχεδιασμένο για να πετά μόνο μέρα και υπό καλές καιρικές συνθήκες ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος του. Σημειώστε οτι για τον χειρισμό του χρειάζεται πιλότος με άδεια και τουλάχιστον είκοσι ώρες εκπαίδευσης στην κατηγορία του.

    liaslakdma5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles