22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Logitech Ergo K860 Review: «Κορυφαία εργονομία και άνεση»!

    Η Logitech ανήκει στις παραδοσιακές δυνάμεις στην αγορά των computer peripherals, συμπληρώνοντας τέσσερις δεκαετίες που προμηθεύει τους PC και console users με περιφερειακά που αντέχουν στην πορεία του χρόνου. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, μιλώντας από καθαρά προσωπική εμπειρία, εδώ και περίπου 13 χρόνια είμαι κάτοχος ενός Logitech Wave, ενός keyboard που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους που (και λόγω εργασίας, αλλά και λόγω gaming), ξυπνούν και κοιμούνται με τα χέρια τους ακουμπισμένα στο πληκτρολόγιο. Το Wave παρά την υπερβολική χρήση στο πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκε τελικά… «σκυλί» του πολέμου, καθώς πέρα από ορισμένα «σβησμένα» πλήκτρα και το ξεθωριασμένο μαξιλαράκι εξακολουθεί να αντέχει! Το κύριο concept του Wave ήταν ότι χάριζε την τέλεια άνεση στους καρπούς του χεριού, καθώς τα χέρια ακουμπούσαν σε μια μαλακή επιφάνεια (σαν μαξιλαράκι), με τα διάφορα Buttons να ακολουθούν μια κυματοειδή διάταξη. Πάνω σε μια παρόμοια λογική βασίζεται και το Ergo K860, το οποίο δημιουργήθηκε με γνώμονα για να προσφέρει μια unique και ξεκούραστη εμπειρία για τους χρήστες που τους αρέσει να πληκτρολογούν με τις  ώρες! Για πάμε λοιπόν να το γνωρίσουμε καλύτερα…

    Εργονομία στο maximum!

    To πληκτρολόγιο Logitech Ergo K860 αλλάζει πλήρως την εικόνα που έχουμε για τα «μάλλον» βαρετά και «άνευρα» flat keyboards, καθώς ποντάροντας στην τεράστια εργονομία του φιλοδοξεί να καταστήσει την πληκτρολόγηση μια πραγματική απόλαυση για τον χρήστη. Βγάζοντας το Ergo K860 από τη συσκευασία του, το μάτι πέφτει αμέσως στο κυρτό design και στο «χωρισμένο» εργονομικό σχήμα. Αμέσως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι σε σχεδιαστικό επίπεδο έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά τολμηρή και μη συμβατική πρόταση.

    Φυσικά ό συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς φέρνοντας τη φιλοσοφία της εργονομίας στο επίκεντρο, περιβάλει ένα μεγάλο ποσοστό του σώματος του πληκτρολογίου με ένα σούπερ αναπαυτικό μαξιλαράκι. Ο στόχος της Logitech είναι να περιορίσει την καταπόνηση που δέχονται οι καρποί μας, όταν πληκτρολογούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπολογίζεται ότι το καμπυλωτό στήριγμα των καρπών που παρέχει το K860, προσφέρει 54% μεγαλύτερη υποστήριξη και μειώνει το λύγισμα τους κατά 25% σε σχέση με ένα συμβατικό keyboard, το οποίο ως είθισται δεν προσφέρει καμία πρόσθετη στήριξη.

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Logitech Ergo K860, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα είδος τριγωνικού «κενού», ενώ το ενδιάμεσο μοιάζει να «κοιτάζει» προς τα πάνω. Αυτό ουσιαστικά βοηθάει στο γεγονός έτσι ώστε να πληκτρολογείτε χωρίς να κάνετε μεγαλύτερες (και συχνά επίπονες) περιστροφές με τα χέρια σας και άλλου τύπου κινήσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν κόπωση (ή ακόμη και να σας τραυματίσουν) ύστερα από πολύωρη χρήση (και σε βάθος χρόνου). Με την παραπάνω διάταξη, οι καρποί βρίσκονται σε όρθια στάση, δίνοντας την αίσθηση ότι ο χρήστης του K860 πληκτρολογεί ακριβώς όπως σε ένα οποιοδήποτε άλλο keyboard.

    Αναμφίβολα, σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα και η στιβαρότητα που χαρίζει το μαξιλαράκι, προσφέροντας τεράστια άνεση και σωστή στήριξη στα χέρια σας. Μάλιστα, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο βοηθάει τα χέρια σας να «αναπνέουν» και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα αισθάνεστε «δροσερά» ακόμη και ύστερα από αμέτρητες ώρες πληκτρολόγησης, ενώ είναι και αρκετά ανθεκτικό απέναντι στους λεκέδες. Και επειδή η Logitech έχει επενδύσει σε ένα ακόμη προϊόν της στη λεπτομέρεια, Ergo K860 διαθέτει ρυθμιζόμενη ανύψωση στα ποδαράκια στήριξης (τα οποία βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του) προσφέροντας δυνατότητα κλίσης στις 0°, -4° και -7°. Και μιλώντας για λεπτομέρεια, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι τα πλήκτρα είναι εξαιρετικά αθόρυβα και αφήνουν μια εκπληκτικά sleek και «λεία» αίσθηση όταν τα πιέζεις.

    What a feeling!

    Αυτό που πετυχαίνει η wireless premium πρόταση της Logitech είναι ότι προσφέρει ένα φυσικό feeling πληκτρολόγησης, δίνοντας στο user την αίσθηση ότι χρησιμοποιεί ένα οποιοδήποτε συμβατικό πληκτρολόγιο. Ωστόσο τα επιπρόσθετα features του, είναι που κάνουν τη διαφορά και το καθιστούν ένα «must-have» για τους users που συνηθίζουν να πληκτρολογούν ασταμάτητα. Το K860 διαθέτει μια σειρά από λειτουργίες, οι οποίες εστιάζουν στην κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε με on-the-fly τρόπο από  τα Winows σε macOS, συμπεριλαμβανομένων και των media keys. Ένα από τα ατού του K860 είναι ότι μπορεί να γίνει pairing με τρεις διαφορετικές συσκευές, κάνοντας χρήση της λειτουργίας Logitech Flow. Μάλιστα, για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία υπάρχουν τρία πλήκτρα που σας επιτρέπουν να αλλάζετε από μια συσκευή στην άλλη, απλά και γρήγορα.

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η Logitech έχει εξοπλίσει το K860 με το Unifying USB dongle της, στο οποίο πάνω μπορούν να συνδεθούν και άλλα περιφερειακά (όπως ένα mouse), ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth. Σχολιάζοντας τον τομέα της αυτονομίας, το Ergo K860 απαιτεί δύο μπαταρίες ΑΑΑ για να λειτουργήσει, με την Logitech να ισχυρίζεται ότι κρατούν τουλάχιστον για δύο χρόνια! Τέλος, το συνοδευτικό software (Logitech Options), προσφέρει μια σειρά από customization options που θα σας βοηθήσουν να φέρετε το πληκτρολόγιο στα μέτρα σας, κάνοντας remapping κάποια από τα function keys και ορίζοντας διαφορετικά shortcuts ή συνδέοντας κάποια πλήκτρα με συγκεκριμένες εφαρμογές. Το εύχρηστο User Interface της εφαρμογής θα σας βοηθήσει και θα σας γλιτώσει από πολύτιμο χρόνο.

    Κορυφαίο στο είδος του!

    To Logitech Ergo K860 άνετα συγκαταλέγεται στα top εργονομικά office keyboards. Εάν ανήκετε στους users που συνηθίζουν να πληκτρολογούν ακόμη και… στον ύπνο τους, καταπονώντας πολύ τα χέρια τους, τότε νομίζουμε ότι η πρόταση της Logitech είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Με μοναδικά εργονομικά χαρακτηριστικά, premium λειτουργίες, στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, ευκολίες διασύνδεσης και ένα αρκετά κατατοπιστικό software utility για να το προσαρμόσετε στα μέτρα σας, το Ergo K860 είναι μια σοβαρή «επένδυση». Δεν σας κρύβω ότι ήδη σκέφτομαι να αποσύρω το Wave μου και να το αντικαταστήσω με το… «εγγόνι» του!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles