17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Logitech G502 Hero Review & Unboxing «I need a… Hero again»!

    Ως γνωστόν, η Logitech είναι μια εταιρεία κατασκευής PC peripherals και αξεσουάρ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς τα προϊόντα της για παραπάνω από 30 χρόνια βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των users που λατρεύουν τα ποιοτικά products. Επιπλέον, η Logitech έχει συνδέσει το όνομα της με την εξέλιξη του gaming mouse, καθιερώνοντας πολλές από τις τεχνολογίες που πρωταγωνιστούν σήμερα στα περισσότερα gaming-specific ποντίκια.

    Το G502 είναι το gaming mouse, το οποίο από το 2013 ανατρέφει «γερούς» gamers, καθώς μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο του, ωστόσο (και ύστερα από το ρετουσάρισμα στο οποίο το υπέβαλλε το σχεδιαστικό team της Logitech), εξακολουθεί και παραμένει στις πρώτες επιλογές των gamers. Το G502 Hero που θα δούμε αναλυτικά στο review που ακολουθεί ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τις προηγούμενες versions τόσο αγαπητές και το κυριότερο διαθέτει το ίδιο design που το καθιέρωσε στις συνειδήσεις των gamers!

    DPI που ζαλίζουν!

    Εκτός από το grip και το εργονομικό design, το A και το Ω σε ένα gaming mouse είναι πάντοτε η ανάλυση των DPI (κουκκίδες ανά ίντσα) και είναι μια μονάδα μέτρησης που αφορά την ευαισθησία ενός gaming mouse. Το G502 Hero προσφέρει ρυθμιζόμενη ευαισθησία που ξεκινάει από τα 200 και φτάνει μέχρι τα 16.000 DPI! Ναι, καλά διαβάσατε και δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς o εξελιγμένος Hero 16K optical sensor χαρίζει ασύγκριτη ακρίβεια που δύσκολα μπορεί να κοντράρει οποιοδήποτε άλλο gaming mouse που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά. O συγκεκριμένος εξελιγμένος σένσορας προσφέρει πραγματικά «flawless» απόδοση την ώρα που ζορίζουν τα πράγματα και καλείστε να εκτελέσετε γρήγορες κι αστραπιαίες κινήσεις, ενώ σε συνδυασμό με το “super smooth” μεταλλικό scroll wheel αποκτάτε εκπληκτικό έλεγχο (και φυσικά μπορείτε άνετα να το χρησιμοποιήσετε και για επαγγελματική χρήση).

    Σχολιάζοντας τον σχεδιασμό του, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει σε σύγκριση με την πρώτη version του G502 που έκανε την εμφάνιση του πριν από περίπου 6 χρόνια (ποιος ο λόγος άλλωστε να χαλάσει μια πετυχημένη συνταγή;).  Με το χαρακτηριστικό ασύμμετρο (αλλά εργονομικό) design και 11 πλήρως προγραμματιζόμενα buttons, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε στο χέρι σας ένα πραγματικά… «ηρωικό» gaming mouse! Αν και λόγω των πολλών buttons σε διαφορετικά σημεία του G502 ελλοχεύει ο κίνδυνος των misclicks, ωστόσο το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε bind κάθε button και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα feature που θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση.

     

    Αν και σε γενικές γραμμές το G502 Hero δεν μπορεί να θεωρηθεί το πιο ελαφρύ gaming mouse της αγοράς (ζυγίζει 121 γραμμάρια), ωστόσο η αίσθηση που προσφέρει σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας κουράσει. Το βάρος άλλωστε είναι και θέμα οπτικής και προσωπικών γούστων του εκάστοτε gamer (οι περισσότεροι fans των FPS για παράδειγμα θέλουν κάτι πιο «ελαφρύ» συνήθως), για αυτό και εάν θέλετε να το «βαρύνετε» ακόμη περισσότερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό από τα 5 βαρίδια των 3.6 γραμμαρίων που περιλαμβάνονται στη συσκευασία και τα οποία μπορείτε να τα προσθέστε στο κάτω τμήμα του. Δοκιμάζοντας το gaming ποντίκι της Logitech, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η εντυπωσιακή κύλιση συνοδεύεται και από εξαιρετικό κράτημα που ως γνωστόν αποτελεί «σήμα κατατεθέν» των gaming mice της Logitech.

     

    Εκτός από το ξεχωριστό design, οι gaming «καταβολές» του G502 Hero απεικονίζονται πλήρως και από την τεχνολογία RGB Lightsync που υποστηρίζει, με τον φωτισμό RGB να βρίσκεται διακριτικά στο αριστερό τμήμα του mouse, «φωτίζοντας» τρεις γραμμές και το χαρακτηριστικό G logo. Φυσικά όλα αυτά υποστηρίζονται από τους updated G Hub drivers, οι οποίοι αναβαθμίστηκαν αρκετά, προσφέροντας στα χέρια των χρηστών έναν μοναδικό συνδυασμό ευελιξίας, λειτουργικότητας και απλότητας. Με μπόλικα features για να πειραματιστείτε, ορίζοντας μέχρι και 5 διαφορετικά profiles, αναμφίβολα το software που συνοδεύει το G502 Hero θα σας δώσει τη δυνατότητα να πειράξετε και να παραμετροποιήσετε σχεδόν τα… πάντα!

    Old-time classic beauty!

    To G502 Hero αποτελεί μία «κλασική» αξία που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Με λίγο tweaking στον σχεδιασμό, έναν νέο τεχνολογικά εξελιγμένο σένσορα και αναβαθμισμένους drivers, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι «must-have» και για τα επόμενα χρόνια, καθώς μοιάζει πραγματικά να μην το αγγίζει ο χρόνος! Δείτε και το unboxingπου ετοιμάσαμε, καθώς και την επαφή που είχαμε με αυτό για να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles