18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ολυμπιακοί Αγώνες – Λονδίνο 2012: Η μεγάλη γιορτή ξεκινά!

    Η “καρδιά” ολόκληρου του πλανήτη “χτυπά” από σήμερα στο Λονδίνο, με τους 30ους Ολυμπιακούς αγώνες να ξεκινούν σήμερα στη Βρετανική πρωτεύουσα.


    Στις 21:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης, τις λεπτομέρειες για την οποία οι Άγγλοι κρατούν ως “επτασφράγιστο μυστικό”, ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο σκηνοθέτης Danny Boyle, που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει το “Slumdog Millionaire”, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του εντυπωσιασμού του κοινού, αλλά και του ενός δισεκατομμυρίου τηλεθεατών από ολόκληρο τον πλανήτη, που θα είναι κολλημένοι στις οθόνες τους σήμερα το βράδυ για την τελετή, η οποία φέρει τον τίτλο “Τα νησιά των θαυμάτων”.


    Σ’ αυτή θα συμμετέχουν 10.000 εθελοντές, ενώ το συνολικό της κόστος έφτασε τα 27 εκατομμύρια λίρες. Ο ίδιος δηλώνει πως σ’ αυτήν επιχειρεί να διασχίσει όλη τη βρετανική ιστορία, ενώνοντάς την με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας. Από τα πλέον εντυπωσιακά της κομμάτια αναμένεται να συμπεριλαμβάνει την είσοδο στη σκηνή του πιο δημοφιλούς Βρετανού πράκτορα, James Bond, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πετάξει με ελικόπτερο από το παλάτι του Buckingham και, περνώντας πάνω από τον ποταμό Τάμεση, θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Εμβληματική σκηνή της τελετής αποτελεί και το συμβολικό “χτύπημα” της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και θα σημάνει το “τέλος του πολέμου”. Ρόλο έκπληξη στην τελετή θα έχει πιθανότατα και ο David Beckham, ένας από τους πιο διάσημους Βρετανούς στον κόσμο, ενώ ο τροβαδούρος Ted Turner θα τραγουδήσει κλασικά τραγούδια εποχής. Πρώτη, όπως πάντα, στην παρέλαση των 204 χωρών θα μπει η Ελλάδα, με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

    Πυροτεχνήματα στην πρόβα της τελετής έναρξης...

    Τα εισιτήρια της τελετής έναρξης (τυπώθηκαν 65.000) κοστίζουν από 995 έως 2.012 λίρες, τιμές διόλου ευκαταφρόνητες θα λέγαμε… Την τελετή έναρξης, πάντως, θα προβάλλει ζωντανά η ΝΕΤ στις 23:00 το βράδυ, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κρατικά κανάλια συνεχίζουν την αναλογική τους μετάδοση έως και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και από το κέντρο του Υμηττού, το οποίο εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των αθηναϊκών νοικοκυριών.

    Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε online την τελετή έναρξης, μπορείτε να επισκεφθείτε τα sites του Eurovision Sports Live της ΕΡΤ ή του Eurosport. Από το hashtag #London2012 στο Twitter μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε πραγματικό χρόνο, όπως και από το “ελληνικό” #olympicsgr, ενώ το επίσημο site των αγώνων θα το βρείτε στο www.london2012.com.

    Στα χρώματα των Ολυμπιακών Aγώνων έχει “βαφεί” σήμερα και η Google, με το Doodle που ετοίμασε ενόψει της τελετής έναρξης. Πατώντας πάνω του, ενημερώνεστε για το πιο δημοφιλή links του Google που αφορούν την Τελετή Έναρξης, ενώ δεξιά μπορείτε να δείτε ένα χρονοδιάγραμμα με το πρόγραμμα και τα αγωνίσματα κάθε ημέρας.

    Οι Ολυμπιακοί Aγώνες θα διαρκέσουν έως τις 12 Αυγούστου.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles