18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Lucid Motors: Αποκαλύπτει το δικό της ηλεκτρικό πολυτελές όχημα με αυτονομία …πολλών μιλίων

    H Lucid Motors αποκάλυψε πλέον επίσημα τη δική της πρόταση στο χώρο των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ακούσει στην ονομασία Air και η τιμή του υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια. Σκοπός του δεν είναι μόνο να ανταγωνιστεί τα Model S της Tesla αλλά και τα συμβατικά μοντέλα αερίου, όπως τα οχήματα της σειράς BMW 7 και τα Mercedes-Benz S-Class. Η παραγωγή του νέου αυτού οχήματος λέγεται πως θα ξεκινήσει το 2018 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή της Αριζόνα.

    lucid-motors-2-antigrafi

    Σε πρόσφατη έκθεση, η εταιρεία είχε την ευκαιρία να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το design που επέλεξε να ακολουθήσει, ενώ δεν έλειψε και εκτενής αναφορά στην τεχνολογία της μπαταρίας, η οποία λέγεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της αυτοκίνησης. Η κανονική έκδοση του Air θα εξοπλιστεί με μια μπαταρία των 100 kWh, την ίδια που χρησιμοποιεί και η Tesla στο Model S, με τις φήμες να υποστηρίζουν πως θα υπάρξει και μια έκδοση του οχήματος με μπαταρία των 130 kWh. Σύμφωνα με την Lucid και τον συνεργάτη της στο τομέα της μπαταρίας, Samsung SDI, το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία της τάξεως των 400 μιλίων ανά φόρτιση, ίσως και περισσότερη.

    lucid-motors-6-antigrafi

    Η εταιρεία τόνισε πως με το Air, οι υποψήφιοι αγοραστές του θα μπορούν να απολαμβάνουν τον συνδυασμό της αίσθησης του πολυτελούς οχήματος με τις σπορ επιδόσεις, ενώ ο Peter Rawlinson, στέλεχος της Lucid Motors σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χωρητικότητα της καμπίνας είναι αυξημένη, καθώς τα μέρη του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί όσο το δυνατόν προς τις άκρες.

    lucid-motors-8-antigrafi

    Ο κινητήρας αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους, με το 0-60 mph να έρχεται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι διαθέτει και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης σε κάποιο βαθμό, καθώς εξοπλίζεται με ένα ραντάρ μεγάλης απόστασης και μερικές κάμερες. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν σταματά εδώ. Όπως κάθε πολυτελές όχημα, έτσι και αυτό συνοδεύεται με μια εφαρμογή, ενώ μέσω φωνητικών εντολών θα μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορες πτυχές του εσωτερικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου. Η Lucid αναφέρει ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια αν και τόνισε πως θα κατασκευαστεί και μια πιο οικονομική έκδοση αργότερα, η τιμή της οποίας θα αγγίζει τα 65.000 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles