21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το μικρό MacBook Pro με Retina Display στις 13 ίντσες

    Μπορεί να μην είναι το πιο λεπτό, αλλά σίγουρα το νέο MacBook Pro στις 13 ίντσες με Retina display είναι… αυτό. Το δεύτερο laptop στον κόσμο με οθόνη Retina.

    Επιβεβαιώνοντας τις φήμες λοιπόν, η Apple παρουσίασε στο event της Τρίτης 23 Οκτωβρίου το νέο MacBook Pro στις 13 ίντσες που ακολουθεί τα βήματα του 15ιντσου, που είχε ανακοινωθεί λίγους μήνες πριν.

    Σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς MacBook Pro που αντικαθιστά, το νέας γενιάς λαπτοπ διαθέτει σασί που είναι κατά 20% πιο λεπτό. Φυσικά και το συγκριτικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα laptop που κυκλοφορούν είναι η οθόνη του. Η ανάλυσή της είναι 2560×1600 και τα pixels ανά ίντσα φτάνουν τον αριθμό των 227. Το IPS πάνελ που χρησιμοποιεί η Apple στην οθόνη του, επιτρέπει την θέαση της οθόνης από γωνίες έως 178 μοίρες, ενώ η αντανάκλαση έχει μειωθεί κατά 75%.

    Οι διαστάσεις του, σύμφωνα με την Apple είναι λίγο παράξενες. Το πάχος του είναι στις 0,75 ίντσες, 0,04 πιο παχύ από το 15άρι, αν και το βάρος του παραμένει το ίδιο. Όσον αφορά την συνδεσιμότητα, διαθέτει 2 Thunderbold και 2 USB 3.0 θύρες, HDMI, υποδοχή για SD Card, ακουστικά και MagSafe 2 power connector. Φυσικά και διαθέτει κάμερα για πραγματοποίηση κλήσεων στο Facetime, διπλό μικρόφωνο αλλά και διπλά ηχεία.

    Κάτι που ίσως προβληματίσει όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τα MacBook Pro για υψηλών απαιτήσεων εργασίες, είναι το γεγονός ότι η Apple, προκειμένου να κρατήσει το μικρό μέγεθος, θυσίασε την ξεχωριστή κάρτα γραφικών, κρατώντας μόνο εκείνη που είναι ενσωματωμένη στον Ivy Bridge επεξεργαστή, χωρίς να έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει κάτι γι αυτό.

    Οι τιμές του νέου 13ών ιντσών MacBook Pro με Retina display θα ξεκινούν από τα 1699 δολάρια. Το βασικό μοντέλο περιλαμβάνει τον διπύρηνο  Intel i5 χρονισμένο στα 2,5 GHz, 8GB RAM και 128 GB flash storage. Το μοντέλο των 256 GB θα πωλείται στα 1999 δολάρια, ενώ θα μπορεί κανείς να επιλέξει μοντέλο που θα διαθέτει και i7 επεξεργαστή στα 2.9 GHz, με 768 GB μνήμης.

    Η μπαταρία των 74ων Watt, σύμφωνα με την Apple, εξασφαλίζει έως και 7 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο. Το νέο «μικρό» MacBook Pro με Retina display θα είναι διαθέσιμο άμεσα στα καταστήματα, ενώ θα συνεχίσει η κυκλοφορία των προηγούμενων MacBook Pro, κανονικά.

    Πηγή: The Verge, Apple

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles