20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μάχη σώμα με σώμα: Ισοβαθμούν iPhone 8 Plus και Samsung Galaxy Note 8 στις βαθμολογίες του DxOMark

    Τον περασμένο μήνα, το iPhone 8 Plus κέρδισε από το DxoMark τον τίτλο του “βασιλιά” των smartphone cameras, με συνολική βαθμολογία 94 στις δοκιμές της. Σήμερα, δοκιμάστηκε το Galaxy Note 8 της Samsung και το σκορ του είναι …επίσης 94.

    Το iPhone 8 Plus και το Galaxy Note 8 βρίσκονται έτσι μαζί στην κορυφή της κατάταξης του DxOMark, τουλάχιστον για τώρα, καθώς το Pixel 2 και το Pixel 2 XL θα ανακοινωθούν επίσημα σε λίγες ώρες και ας μην ξεχνάμε ότι, την προηγούμενη χρονιά, το Pixel οδηγήθηκε κατευθείαν στην κορυφή. Ακολουθεί, βέβαια, και το iPhone X, επίσης ένας πιθανός υποψήφιος για την πρωτιά, αλλά ακόμη και το Huawei Mate 10.

    1

    Το Note 8 λαμβάνει το πρώτο 100άρι στη βαθμολογία του DxO όσον αφορά τη φωτογραφία, χάρη στην εξαιρετική απόδοση του zoom έως 4x, πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου σε χαμηλό φωτισμό, αυτόματη εστίαση γρήγορη και με ακρίβεια, ικανοποιητικές λεπτομέρειες σε έντονο φως και εσωτερικό περιβάλλον, αλλά και ζωντανά χρώματα.

    2

    Τα μειονεκτήματα όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών έχουν να κάνουν με περιορισμένο δυναμικό εύρος και συχνό highlight clipping, όπως επίσης και συχνές χρωματικές αποκλίσεις σε έντονες συνθήκες φωτισμού και εσωτερικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, το bokeh effect μερικές φορές δεν είναι ορατό, ακόμη και όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

    3

    Κατά τη λήψη video, το Note 8 εμφανίζει καλή ισορροπία λευκού και απόδοση χρώματος, καλή έκθεση, σταθερή και γρήγορη αυτόματη εστίαση, αλλά και ικανοποιητική μείωση θορύβου ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού και καλή σταθεροποίηση.

    Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης εστίασης στην κατάσταση προεπιλογής και η κίνηση είναι ορατή όταν κρατάτε τη μηχανή κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Υπάρχει επίσης σκιά και highlight clipping σε σκηνές υψηλής αντίθεσης.

    4

    Η ισορροπία λευκού είναι γενικά ακριβής και ευχάριστη, αλλά σε μερικές εξωτερικές εικόνες εμφανίζεται ένα ελαφρώς ροζ χρώμα.

    Δείτε συνολικά τη δοκιμή της κάμερας του Samsung Galaxy Note 8 από το DxO εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles