21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    macOS 10.14 Mojave. Η νέα έκδοση που ανακοινώθηκε στο WWDC 2018

    Στο keynote της στο πλαίσιο του WWDC 2018, η Apple ανακοίνωσε επίσημα το macOS 10.14 Mojave. Πρόκειται για ένα update το οποίο θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά για τους χρήστες Mac και περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο interface.

    macOS-10-14-Mojave

    Έτσι, το Dark Mode επεκτείνεται πλέον σε ολόκληρο το interface, περιλαμβάνοντας εφαρμογές όπως οι Photos, Finder, Calendar, Mail, iTunes, Messages, Xcode και Page, τα wallpapers μπορούν να αλλάζουν δυναμικά στο Dark Mode, ενώ μία νέα λειτουργία Dynamic Desktop κάνει την επιφάνεια εργασίας σας να μπορεί να “αλλάζει” μέσα στην ημέρα.

    macOS-10-14-Mojave2

    Επιπλέον, τα Stacks οργανώνουν και ομαδοποιούν την επιφάνεια εργασίας σας, ενώ στον Finder περιλαμβάνεται πλέον ένα νέο Gallery View με ένα μεγάλο preview window και scroll bar στο κάτω μέρος. Οι automator actions στο quick actions menu σας επιτρέπουν να δημιουργείτε custom buttons για την side bar, οπως π.χ. για το υδατογράφημα ενός PDF.

    Με τη λειτουργία Continuity Camera μπορείτε να καταγράψετε μία φωτογραφία ή video στο iPhone σας και αυτή να εμφανιστεί στο Mac. Μπορείτε επίσης να σαρώσετε έγγραφα και να εμφανιστούν άμεσα στο Mac.

    Οι iOS apps News, Stocks, Voice Memos and Home είναι διαθέσιμες για πρώτη φορά για Mac, ενώ υπάρχει διαθέσιμη μία νέα Home εφαρμογή για τον έλεγχο του HomeKit.

    Βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα του security & privacy, όπου πλέον υπάρχει μεγαλύτερη προστασία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές διαχειρίζονται τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας, του μικροφώνου και ευαίσθητων μερών του συστήματος αρχείων, όπως μηνύματα και αντίγραφα ασφαλείας. O Safari μπορεί πλέον να απενεργοποιεί social buttons όπως τα Like και Share.

    Τέλος, ανασχεδιάζεται το Mac App Store που μοιάζει πλέον περισσότερο με το iOS Store.

    macOS-10-14-Mojave3

    Η beta έκδοση του macOS 10.14 Mojave είναι διαθέσιμη άμεσα, ενώ η τελική version θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

    Οι συσκευές που υποστηρίζουν είναι οι ακόλουθες.

    • MacBook (Early 2015 or newer)
    • MacBook Air (Mid 2012 or newer)
    • MacBook Pro (Mid 2012 or newer)
    • Mac mini (Late 2012 or newer)
    • iMac (Late 2012 or newer)
    • iMac Pro (2017)
    • Mac Pro (Late 2013, plus mid 2010 and mid 2012 models with recommended Metal-capable GPU)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles