13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Περισσότερες γυναίκες στον προγραμματισμό με το «Made with Code» από τη Google

    Ο τομέας του προγραμματισμού πάντοτε προσέγγιζε κυρίως άντρες, με τις γυναίκες να ενδιαφέρονται λιγότερο έως και καθόλου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μεγάλες ή μικρές εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με τον προγραμματισμό, καθώς το δυναμικό τους απαρτίζεται κυρίως από άντρες προγραμματιστές.

    Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αν και υπάρχουν λίγες γυναίκες προγραμματίστριες σε σχέση με τους άντρες, τα πετυχημένα παραδείγματα είναι πολλά. Δεν ισχύει, λοιπόν, πως οι γυναίκες δε μπορούν να προγραμματίσουν, αλλά μάλλον το ενδιαφέρον τους είναι μικρό για το συγκεκριμένο τομέα.

    made with code by google

    Το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει η Google, δημιουργώντας το κίνημα Made with Code, το οποίο υπερασπίζεται τη δημιουργικότητα, τα κορίτσια και τον προγραμματισμό. Το κίνημα προσπαθεί πρώτα να πείσει τα κορίτσια να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό, δείχνοντας τους πετυχημένα παραδείγματα γυναικών προγραμματιστριών, στη συνέχεια να τους ωθήσει να συμμετάσχουν σε διάφορα projects, και τέλος, να τους διατηρήσει το ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό, δημιουργώντας κοινότητες και συνεργασίες.

    Τέλος, η Google θα επενδύσει για το κίνημα Made with Code το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles