13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Μαγικό ταξίδι στην άκρη μίας από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο με το Google Street View

    Μπορεί τα ταξίδια να είναι δύσκολα στις μέρες μας, ωστόσο η τεχνολογία φροντίζει γι’ αυτά, όπως τίποτα άλλο. Το Street View μάς μεταφέρει χίλια μίλια ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, στην απομακρυσμένη χώρα του Βανουάτου, ένα αρχιπέλαγος 80 μικρών νησιών, γεμάτα με πλούσια βλάστηση σαν ζούγκλες, παρθένες παραλίες με την μαύρη άμμο και εννέα ηφαίστεια.

     Vanuatu_2

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, στους Χάρτες της Google, μπορείτε να “ταξιδέψετε” πλέον στην άκρη μιας από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, στο νησί Βανουάτου (Vanuatuan) του Άμπριμ (Ambrym). To Street View συνεργάστηκε με τους εξερευνητές Geoff Mackley και Chris Horsly, οι οποίοι μπήκαν 400 μέτρα μέσα στον κρατήρα Marum του ενεργού ηφαιστείου, με το Street View Trekker, συλλέγοντας φωτογραφίες 360 μοιρών από την λιωμένη λίμνη λάβας, η οποία έχει περίπου μέγεθος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.

    Το Ambrym αποτελείται από 39 τετραγωνικά μίλια έρημης ηφαιστειακής καλντέρας που φιλοξενεί δύο ενεργούς ηφαιστειακούς κώνους που ονομάζονται Benbow και Marum. Αλλά το τροπικό νησί είναι επίσης το σπίτι σε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους που ζουν στο τροπικό δάσος κάτω από το βουνό. Ενώ το ηφαίστειο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ιστορίας τους, λόγω απρόβλεπτων εκρήξεων και ασκεί επιρροή στη γεωργία και στο περιβάλλον, οι κάτοικοί του έχουν μάθει να ζουν σε αρμονία με αυτό το όμορφο αλλά θανατηφόρα φυσικό φαινόμενο.

    Ο Μωυσής, αρχηγός στο τοπικό χωριό Endu εξηγεί, “Πιστεύουμε ότι τα ηφαίστεια Marum και Benbow είναι διάβολοι. Αν πάτε σε ένα ηφαίστειο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι οι δύο ηφαίστεια θα μπορούσαν να θυμώσουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ότι το Benbow είναι ο σύζυγος και το Marum είναι η σύζυγος. Μερικές φορές, όταν δεν συμφωνούν υπάρχει μια έκρηξη που σημαίνει ότι το πνεύμα τους είναι θυμωμένο και γι ‘αυτό θυσιάζουμε ένα γουρούνι στο ηφαίστειο”.

    Vanuatu_3

    Ως τμήμα της διαδρομής στο Google Maps, ο αρχηγός Μωυσής σας προσκαλεί να κάνετε μια βόλτα μέσα από το χωριό του και ελπίζει θα σας εμπνεύσει για να επισκεφτείτε αυτό το ιερό μέρος που ο ίδιος αποκαλεί σπίτι. Μετά τον κυκλώνα Pam πριν από λίγα χρόνια, η χώρα έχει ανοικοδομήσει τις υποδομές της. Τώρα ο Μωυσής και το χωριό του, είναι έτοιμοι να υποδεχθεί τους επισκέπτες πίσω στο Βανουάτου, για να γευτούν την εκπληκτική ομορφιά του και να μάθουν για τις πολιτιστικές παραδόσεις του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles