17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “Μαγικό χαλί”: Μία άλλη προσέγγιση

    Η τεχνολογία στην υπηρεσία της… υγείας, θα λέγαμε, σε αυτή την περίπτωση. “Μαγικά χαλιά”, λοιπόν, εφοδιασμένα με οπτικές ίνες, που μπορούν να “καταλάβουν” πότε κάποιος έχει… πέσει σε αυτά.

    Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα concept ιδιαίτερα χρήσιμο σε νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας. Έτσι, η πρώτη χρήση τους θα “λάβει χώρα” σε έναν οίκο ευγηρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς, σε περίπτωση που, σε κάποιον από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον εν λόγω χώρο, συμβεί κάποιο “ατύχημα”, πέσει και χρειαστεί βοήθεια, το χαλί “αντιλαμβάνεται” τη μεταβολή της πίεσης σ’ αυτό και ειδοποιεί άμεσα το πρoσωπικό.

    Η εν λόγω τεχνολογία, που είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, έχει αναπτυχθεί από μία ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Manchester, με τους ερευνητές που βρίσκονται πίσω απ’ αυτήν να αναμένουν την επιβεβαίωση λήψης διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Το καλό, πάντως, είναι ότι επιτρέπει την τοποθέτηση των ειδικών οπτικών ινών και σε κανονικά χαλιά, μειώνοντας έτσι το κόστος της επένδυσης.

    Στη Βρετανία τώρα ελπίζουν ότι, σύντομα, τα “μαγικά χαλιά” θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην αγορά, ώστε να αξιοποιηθούν σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας σε ολόκληρη τη χώρα.

    Πηγή: Pocket Lint

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles