22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κάνοντας πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους στα διεθνή μέσα. Ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου

    Πόσο εύκολο είναι οι «ειδήσεις» να κάνουν το γύρο του κόσμου; Πάρα πολύ εύκολο στην εποχή του Internet και να που παρουσιάστηκε άλλη μία ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα στα διεθνή μέσα, ως τίτλος είδησης, μετά την ανάκληση της κας Βούλας Παπαχρήστου, από την Ελληνική Αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Και να λοιπόν, που η Ελλάδα, έφτασε στο The Next Web, το τεχνολογικό site που τόσο εμπιστευόμαστε και που σπάνια δημοσιεύει ιστορίες από το Twitter…

    To The Next Web, αναφέρεται στο περιστατικό με την ανάκληση της συμμετοχής της Ελληνίδας αθλήτριας από την αποστολή, μετά από απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κου Σπύρου Καπράλου, αλλά και παραθέτει πλήρη μετάφραση του tweet που προκάλεσε τόσο έντονες αντιδράσεις και που τώρα έχει σβηστεί, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς άγουστο»

    Το τεχνολογικό site παραθέτει και την απολογία της κας Παπαχρήστου που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα σήμερα, η οποία ακολουθεί:

    Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

    Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου

    Πέρα από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί από πολλές πλευρές, τόσο αυτές που αναφέρουν ότι ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση πουθενά, αλλά και όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα οποιουδήποτε ανθρώπου να κάνει «χιουμοράκι» στα κοινωνικά δίκτυα, με ότι συνέπειες έχει αυτό, δεν παύει να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από την Ελλάδα οι εποχές των πολιτικών διώξεων. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως όταν κάποιος εκφράζεται δημόσια, δεν πρέπει να έχει επίγνωση της πράξης του και των συνεπειών της.

    Η είδηση εμφανίστηκε και στο ΒΒC (by the way)

    σ.σ. Στο twitter εμφανίστηκε το hashtag #voula_welcome_home, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΟΕ. Η κα Παπαχρήστου δεν είχε φτάσει ακόμα στο Λονδίνο καθώς, η άφιξή της αναμένονταν λίγο πριν την έναρξη των αγώνων στίβου

    Φώτο: Newsbomb

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles