18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Mapillary: Street View καλύτερο κι απ’ αυτό της Google

    Όταν ο Jan Erik Solem εγκατέλειπε την Apple το 2013 για να κυνηγήσει το όνειρό του, ήξερε πολύ καλά ποιο ήταν αυτό. Κάπως έτσι προέκυψε το Mapillary, μία crowdsourced έκδοση του πασίγνωστου Street View της Google. O Solem έβλεπε πως το τελευταίο, όσο καλό κι αν ήταν, κάλυπτε συγκεκριμένες περιοχές και κάπως έτσι, σκέφτηκε να αναπτύξει μία υπηρεσία εφάμιλλη με εκείνη της Google αλλά με πολλές περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης.

    mapillary

    Έτσι λοιπόν εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Mapillary. Εκεί οι χρήστες ανεβάζουν περιεχόμενο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι με τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι άνθρωποί του, να είναι η σύνδεση όλων αυτών των εικόνων που τραβά η κοινότητά του σε κάτι ενιαίο. «Αυτό είναι εύκολο αν οι φωτογραφίες σου έχουν τραβηχτεί με την ίδια κάμερα και τις ίδιες προδιαγραφές όπως στην περίπτωση της Google. Αν το κάνεις όμως με ανθρώπους να τραβούν ό,τι φωτογραφίες θέλουν, με ό,τι συσκευή διαθέτουν, οι μεταβλητές είναι σαφώς περισσότερες», εξηγεί ο Solem.

    Προβλήματα σαν κι αυτό λύθηκαν με άπειρο κώδικα από το team του Mapillary και κάπως έτσι, τον Νοέμβριο η πλατφόρμα απέκτησε και το δικό της app, πρώτα σε iOS και εν συνεχεία σε Android. Οι δημιουργοί του τονίζουν πως βασίζονται αποκλειστικά στην εθελοντική συνεισφορά της κοινότητάς του και μέχρι στιγμής πάντως η ανταπόκριση του κοινού είναι τεράστια αφού έχουν ανέβει στη βάση δεδομένων του περισσότερες από 500.000 φωτογραφίες. «Πολλοί είναι εκείνοι που φωτογραφίζουν τις πόλεις τους απλά και μόνο διότι δεν υπάρχουν στο Google Street View ή απλά γιατί το περιεχόμενο που έχει αυτό είναι ετεροχρονισμένο».

    Τι λέει; Εσύ θα αγκάλιαζες μια τέτοια εφαρμογή;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles