17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Zuckerberg γίνεται θρησκεία… Και ελπίζουμε να είναι πλάκα!

    Ο Mark Zuckerberg είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες όχι μόνο στο χώρο του Internet, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν… θεό επί Γής! Αν και εκ πρώτης όψεως αυτή η είδηση φαίνεται για τρελό trolling, ένας φανατικός θαυμαστής του Zuckerberg όντως έκανε πραγματική έκκληση σε άλλους ενδιαφερόμενους για να ιδρύσουν μαζί την πρώτη «εκκλησία», η οποία θα έχει ως κεντρικό άξονα λατρείας της, τον ίδιο τον Zuckerberg!

    Zuckerberg_god1

    Ο φανατικός φίλος του CEO του Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγγελία που ανήρτησε πρόσφατα στο Craiglist, ότι αποφάσισε να  προχωρήσει  σε αυτή τη κίνηση, επειδή ένιωθε ότι όλες οι άλλες θρησκείες δεν τον κάλυπταν καθόλου και του φαίνονταν αφόρητα βαρετές. Στη συγκεκριμένη αγγελία (που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας click εδώ) αναφέρονται διάφορα ευτράπελα, όπως για παράδειγμα η φύση του δόγματος που παραπέμπει στον πολυθεϊσμό και ο συμπαντικός ρόλος της θεότητας του Zuckerberg (εδώ μπλέκονται το αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο με την ισραηλιτική θρησκεία,  το γνωστό anime Dragonball και το Matrix). Συγκεκριμένα, στη φαντασία του εμπνευστή της εν λόγω θρησκείας, ο ιδρυτής του Facebook δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το Avatar του απόλυτου δημιουργού, που δίνει πνοή σε έναν on-line κόσμο που μοιάζει με computer game, με τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτό να αποτελούν τους χαρακτήρες του! Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας (στα ψιλά γράμματα), εάν το συγκεκριμένο εγχείρημα τελικώς στεφθεί με επιτυχία, τότε όσοι έχουν βοηθήσει στη δημιουργία της εκκλησίας του Zuckerberg θα λάβουν οικονομικά ανταλλάγματα για τη συμμετοχή τους.

    Zuckerberg_god2

    Από τα παραπάνω δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε εάν τελικώς όλα αυτά είναι μία πλάκα ή εάν όντως υπάρχει μία δόση σοβαρότητας. Εμείς ελπίζουμε ότι πρόκειται  για μία καθαρά χιουμοριστική ανάρτηση, όμως από τη στιγμή που οι Jedi αποτελούν πλέον μία αναγνωρισμένη θρησκεία στην Αυστραλία, τότε όλα μπορείς να τα περιμένεις!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles