24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Mark Zuckerberg: Κλήθηκε να καταθέσει στο κογκρέσο για το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica

    mark-zuckerberg

    Ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, για να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica.

    Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Κύπρου) ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής, όπως επιβεβαίωσαν ο ρεπουμπλικανός πρόεδρός της Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν που είναι μέλος της. Αμφότεροι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του Mark Zuckerberg «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ».

    Παρόλα αυτά, δεν θα είναι η μοναδική ανάκριση για τον Mark Zuckerberg από το Κογκρέσο, όπου η υπόθεση της Cambridge Analytica έχει προκαλέσει σκάνδαλο. Η εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

    Ο νεαρός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου 2018 στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, δίπλα στους επικεφαλής της Google Σαντάρ Πιτσάι και του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ. Η συμμετοχή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως σύμφωνα με δήλωση της  Νταϊάν Φάινσταϊν, δημοκρατική γερουσιαστής της Καλιφόρνιας στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, ο Mark Zuckerberg έχει κατ’ αρχήν δεχθεί να καταθέσει και στη Γερουσία.

    Διαβάστε επίσης: 24 ώρες μποϊκοτάζ στο Facebook στις 11 Απριλίου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles