19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Martin Péronnet: Η MTN Κύπρου ταιριάζει απόλυτα στο όραμά της MonacoTelecom να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες

    martin peronet monaco mtn

    Αποκαλυπτικός ήταν στις πρώτες του δηλώσεις στον κυπριακό τύπο ο Martin Péronnet, επιχειρησιακός επικεφαλής της Monaco Telecom, η όποια πριν από 2 περίπου μήνες εξαγόρασε την ΜΤΝ Κύπρου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η MTN Κύπρου επιλέχθηκε προσεκτικά, καθώς ταιριάζει απόλυτα στο όραμά της Monaco Telecom να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η ΜΤΝ, όπως είπε, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για να κτίσουμε το καλύτερο δίκτυο και να επενδύσουμε στην ποιότητα και την καινοτομία. Η κυπριακή εταιρεία επελέγη συνειδητά, μετά από μια μακρά περίοδο μελέτης, λόγω των δυνατοτήτων και των προοπτικών που συγκεντρώνει. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είχαμε μια παραγωγική συνεργασία, με μια εξαιρετική διευθυντική ομάδα η οποία πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη για την εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο Martin Péronnet δήλωσε «Πέραν της ίδιας της επενδυτικής ευκαιρίας, η Κύπρος συγκεντρώνει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η σημαντική γεωγραφική της θέση, οι μοντέρνες υποδομές, η διαφάνεια που υπάρχει στο ρυθμιστικό, εποπτικό και επενδυτικό περιβάλλον, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα. Επιπρόσθετα, η κυπριακή οικονομία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι οι Κύπριοι είναι ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, κάτι που αντανακλάται και στη νοοτροπία της Monaco Telecom. 

    Στην ερώτηση αν θεωρεί την συγκεκριμένη επένδυση με την εξαγορά της ΜΤΝ από την Monaco Telecom, ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία,  απάντησε αφοπλιστικά δηλώνοντας πως «Αυτό είναι αυτονόητο. Μέσω αυτής της επένδυσης, η Monaco Telecom δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική οικονομία, στοχεύοντας να οικοδομήσει ισχυρές, εκτενείς και μακροχρόνιες σχέσεις. Η παρουσία της εταιρείας αναβαθμίζει τη φήμη της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου. Σε αντίθεση με άλλες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις που αναζητούν το γρήγορο κέρδος και ακολούθως κατευθύνονται προς άλλους προορισμούς, η Monaco Telecom προσβλέπει στην οικοδόμηση ισχυρών εταιρικών σχέσεων, σχέσεων που να έχουν διάρκεια. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην κυπριακή αγορά, φιλοδοξώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και παραμένοντας προσηλωμένη στην παροχή καινοτομίας και προϊόντων παγκόσμιας κλάσης».

    Στην συνέχεια δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Monaco Telecom, σε σχέση με του 5G ανάφερε «Αναμφίβολα, η τεχνολογία 5G αποτελεί μία τεράστια επενδυτική ευκαιρία. Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα ανακοινώσαμε τη στρατηγική συνεργασία μας με τη Huawei με στόχο να καταστήσουμε το Πριγκιπάτο του Μονακό, την πρώτη χώρα στον κόσμο με πλήρη κάλυψη από το δίκτυο 5G. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία η οποία αντανακλά την αφοσίωση της Monaco Telecom να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις, εφαρμόζοντας μία δυναμική τεχνολογική προσέγγιση στις τηλεπικοινωνίες.

    Όπως αποκάλυψε ο Martin Péronnet «η Monaco Telecom και η Huawei ολοκλήρωσαν τη συμφωνία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα Αλβέρτου στην Κίνα. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης συνεργασίας που ξεκίνησε το 2012 μεταξύ της Monaco Telecom και της Huawei, παγκόσμιας ηγέτιδας στους τομείς των σταθερών και κινητών δικτύων. Ακολούθως, η συνεργασία οδήγησε το 2017, στο λανσάρισμα του πρώτου κινητού δικτύου 4G με ταχύτητα 1 Gbps. Σηματοδοτεί, επίσης, την επιθυμία του κράτους του Μονακό να αποκτήσει τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του παρόχου τηλεπικοινωνιών. Το δίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως, φιλοξενώντας τα πρώτα εμπορικά τερματικά, περί τα μέσα του 2019. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη διαμόρφωση της εικόνας του ψηφιακού μέλλοντος του Μονακό. Το δίκτυο 5G θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ψηφιακή οικονομία και την ανάπτυξη της έξυπνης πόλης».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles