13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Mate X2: Στο φως (κι επίσημα) τα tech specs του νέου πανίσχυρου foldable της Huawei!

    H Huawei προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια του Mate X2, του νέου foldable της, το οποίο διαδέχεται τα Mate X και Mate Xs! Το νέο 5G foldbale της αναμένεται να κυκλοφορήσει (προς το παρόν) αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας και θα κοστίζει πολλά… πάρα πολλά για την ακρίβεια, καθώς η τιμή του θα ανέρχεται σχεδόν στα 2.800 δολάρια! H Huawei στο Mate X2 ουσιαστικά αλλάζει τη φιλοσοφία της foldable ναυαρχίδας της, καθώς σύμφωνα με το ανανεωμένο design του, το Mate X2 θα ανοίγει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, με την κινεζική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι βελτιστοποίησε σημαντικά την αίσθηση του μηχανισμού hinge.

    Προχωρώντας στα τεχνικά του χαρακτηριστικά μπορείτε πολύ εύκολα να φανταστείτε ότι πρόκειται για ένα «μικρό κτήνος», καθώς η εσωτερική οθόνη των 8 ιντσών προσφέρει ανάλυση στα 2480×2200 pixels, ενώ η μικρότερη οθόνη των 6.45 ιντσών παίζει στα 2700×1160 pixels. Και τα δύο displays βασίζονται την τεχνολογία OLED και διαθέτουν refresh rate στα 90Hz, πράγμα που καθιστά το ανανεωμένο foldable της Huawei ιδανικό και για gaming. Σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά κατασκευής, η κινεζική εταιρεία έχει συνδυάζει ατσάλι με περίβλημα από ανθρακόνημα, γεγονός που επιτρέπει στο Mate X2 να είναι ελαφρύ και συγχρόνως αρκετά στιβαρό.

    Όσον αφορά τον «εσωτερικό» του κόσμο, στο Mate X2 βρίσκεται το high-end chipset Kirin 9000, το οποίο είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα σε σύγκριση με το 990 που βρίσκεται μέσα στο Mate Xs. Η παραπάνω επιλογή συμπληρώνεται από 8GB RAM και μπαταρία στα 4.400mAh, με δυνατότητα για fast-charging στα 55W. Φυσικά, τηρώντας την πολύ καλή παράδοση στον τομέα του mobile photography, η Huawei δεν θα μπορούσε να μην «προικίσει» το Mate X2 με ένα αρκετά ισχυρό quad camera system, το οποίο περιλαμβάνει wide-angle main σένσορα στα 50MP, τηλεφακό στα 12MP με 3x οπτικό zoom και έναν φακό για SuperZoom στα 8MP, ο οποίος προσφέρει 10x optical zoom. Επιπλέον, το Mate X2 διαθέτει και μια «εξωτερική» selfie cam με φακό στα 16MP. Τέλος, το foldable της Huawei θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου σε 4 διαφορετικά χρώματα (κλασικό μαύρο, λευκό, crystal blue και crystal pink).

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, μπορείτε να φανταστείτε ότι το Mate X2 στοιχίζει μια μικρή περιουσία, καθώς το μοντέλο των 256GB θα κοστίζει στα 2.785$, ενώ η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 512GB θα την δούμε στα 2.940$, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά… πάρα πολλά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles