19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μάθετε πως θα αξιολογείτε την Ποιότητα των Ευρυζωνικών Συνδέσεων στην Κύπρο

    Δεδομένου ότι η υψηλή ταχύτητα διαδικτύου που υπόσχονται οι πάροχοι στους καταναλωτές δεν είναι αρκετή από μόνη της για να καταστήσει επιτυχημένη μια ευζωνική σύνδεση, καθώς απαραίτητη θεωρείται πλέον και η παράμετρος της ποιότητας, το Γραφείο του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση του διαδραστικού εργαλείου μέτρησης της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, cyNettest.

    Μέσω των αναβαθμισμένων στατιστικών και της λειτουργίας χάρτη που παρέχει το cyNettest οι χρήστες μπορούν πλέον να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων τους, τόσο μέσω σταθερών όσο και κινητών δικτύων. Η εκτίμηση της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων από πλευράς των καταναλωτών, μπορεί να γίνει με τη διεξαγωγή μετρήσεων με τους πιο κάτω τρόπους:

    • Μέσω της ιστοσελίδας https://cynettest.ee.cy/ για μετρήσεις που αφορούν σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.
    • Μέσω της εφαρμογής για προσωπικούς υπολογιστές για μετρήσεις που αφορούν σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.
    • Μέσω των εφαρμογών από τα Google & Apple Stores οι οποίες υποστηρίζουν κινητές και σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις για μετρήσεις μέσω ασύρματου δικτύου.

    Υποβολή παραπόνων

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το cyNettest αποτελεί το επίσημο εργαλείο μετρήσεων του ΓΕΡΗΕΤ και τα αποτελέσματα των μετρήσεων του χρήστη για σταθερά δίκτυα μπορούν χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση σχετικών παραπόνων. Ως εκ τούτου η χρήση του εργαλείου cyNettest με σκοπό την υποβολή παραπόνου απαιτεί την χρήση της εφαρμογής για προσωπικούς υπολογιστές και σχετική εγγραφή του χρήστη με σκοπό:

    • Την επιβεβαίωση των στοιχείων του χρήστη (αριθμός συμβολαίου, ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης) από τον παροχέα που του παρέχει την υπηρεσία.
    • Την επιβεβαίωση κατά την διάρκεια των μετρήσεων από τον παροχέα ότι αυτές διεξάγονται από την ευρυζωνική σύνδεση την οποία έχει δηλώσει ο χρήστης κατά την εγγραφή του.
    • Την αναγνώριση της διεπαφής μέσω της οποίας διεξάγεται η μέτρηση (ασύρματη WLAN, ενσύρματη LAN)

    Με γνώμονα την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, συστήνεται κατά την διάρκεια της κάθε μέτρησης ο χρήστης :

    • Να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος να είναι συνδεδεμένος απευθείας στο δρομολογητή (modem/router) της ευρυζωνικής του σύνδεσης με καλώδιο (Ethernet) αφού η χρήση ασύρματου δικτύου (WLAN) για την διεξαγωγή μετρήσεων δεν προκρίνεται επειδή ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα μετρήσεων.
    • Να εξασφαλίζει ότι δεν γίνεται χρήση της ευρυζωνικής του σύνδεσης από άλλο λογισμικό, υπολογιστή ή άλλου είδους συσκευή (π.χ. από αποκωδικοποιητή συνδρομητικής τηλεόρασης, κάμερα ασφάλειας, συσκευές live streaming, κλπ.) κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles