16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να φορτίζετε το smartphone σας από άλλες συσκευές

    Ένα από τα πιο κοινά μειονεκτήματα των σύγχρονων smartphones είναι η μικρή αυτονομία της μπαταρίας. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου, διάφορες έρευνες προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό, είτε με νέες τεχνολογίες μπαταριών, είτε με άλλες εφευρέσεις. Η Sony αποτελεί μια από αυτές, με μια πρόσφατη κατοχύρωση πατέντας, να αποκαλύπτει τα δικά της σχέδια στο χώρο αυτό. Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να φορτίσετε το smartphone σας, ασύρματα από κάποια άλλη συσκευή;

    xperia-xz-premium-01-640x446

    Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Φυσικά, η ιδανική κατάσταση θα ήταν να είχατε πρόσβαση σε μια πηγή ενέργειας, αλλά με τη συγκεκριμένη πατέντα θα μπορέσετε να «κλέψετε» ενέργεια από κάποιον φίλο σας που ενδεχομένως να έχει λίγο καλύτερη φορτισμένη μπαταρία από τη δική σας τη δεδομένη στιγμή.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πατέντα αυτή δεν προορίζεται μόνο για τα smartphones, αντίθετα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, προσωπικούς υπολογιστές αλλά και κάθε άλλου είδους ηλεκτρονική συσκευή. Η όλη ιδέα είναι ότι όλες οι οικιακές συσκευές θα μπορούν να αποτελέσουν μια πηγή ασύρματης μεταφοράς ενέργειας, επομένως το smartphone μας θα μπορεί να φορτίζει συνεχώς όταν είμαστε στο χώρο του σπιτιού, χωρίς την ανάγκη καλωδίων.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει πατέντες σχετιζόμενες με νέες τεχνικές ασύρματης φόρτισης. Ακόμη και η Apple διερευνά το χώρο αυτό, με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι εργάζεται στενά με την Energous, προκειμένου να αναπτύξουν μια τεχνολογία που θα καθιστά εφικτή τη φόρτιση από απόσταση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles