18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Με ΑΙ “χτυπά” τα deepfake τραγούδια η υπηρεσία streaming Deezer

    Η music streaming υπηρεσία Deezer αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα χρησιμοποιήσει την AI, προκειμένου να εντοπίζει και να αφαιρεί deepfake τραγούδια και τραγουδιστές από την πλατφόρμα της. Η εταιρεία με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας έχει ως στόχο να προστατεύσει καλλιτέχνες που είναι πιθανό να χάσουν τους ακροατές και το εισόδημά τους, εξαιτίας ενός φαινομένου που αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Μπορεί η Deezer να κατέχει μικρό μερίδιο της αγοράς streaming του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά είναι αρκετά δημοφιλής στη Γαλλία και σε τμήμα της Νότιας Αμερικής. Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι τα δεδομένα αλλάζουν στη μουσική βιομηχανία, εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, γι’ αυτό τώρα είναι η περίοδος για… δράση.


    Το νέο εργαλείο θα εντοπίζει τη μουσική που έχει δημιουργηθεί με γενετική τεχνητή νοημοσύνη «αρχίζοντας από τραγούδια για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν συνθετικές φωνές καλλιτεχνών».
    Για τα τραγούδια θα ενημερώνονται δισκογραφικές, καλλιτέχνες και άλλοι κάτοχοι δικαιωμάτων, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να αποφασίσουν τι είδους δράση θα αναλάβουν. Σημειώνεται ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε πλήθος τραγουδιών στα οποία χρησιμοποιήθηκε Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπαράγει τα φωνητικά πραγματικών καλλιτεχνών.

    «Η εφαρμογή γενετικής τεχνητής νοημοσύνης με τη χρήση μουσικής των καλλιτεχνών μας είναι παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΦΗΜΗ: Έρχεται AI chatbot στο Instagram (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles