15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Με επιτυχία απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX! Στο διάστημα οι 4 απλοί πολίτες

    Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την τελευταία περίοδο την προετοιμασία της πρώτης αποστολής ιδιωτών στο διάστημα χωρίς αστροναύτες, της λεγόμενης Inspiration 4. Πριν από μερικές ώρες, ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» απλούς πολίτες σε μια φιλόδοξη αποστολή απογειώθηκε με επιτυχία. Το ταξίδι ξεκίνησε χτες λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

    Δείτε το video:

    Στο διάστημα τα τέσσερα μέλη της αποστολής

    Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα. Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα. Θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όλη η προετοιμασία των ερασιτεχνών αστροναυτών είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Βρίσκεται ήδη στον «αέρα» το σχετικό ντοκιμαντέρ. Οι τέσσερις Αμερικανοί «τουρίστες» θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μπαίνοντας σε τροχιά στα 575 χιλιόμετρα. Καθημερινά θα κάνουν 15 περιστροφές γύρω από τη Γη και στο τέλος θα ξεκινήσουν την κάθοδο για να πέσουν στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Φλοριντας, με τη βοήθεια τεράστιων αλεξιπτώτων.

    Διαβάστε επίσης: Amazon One: Η υπηρεσία που βάζει τέλος στο χάρτινο εισιτήριο, σκανάροντας τη… παλάμη! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles