19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Με επιτυχία εκτοξεύτηκε χθες βράδυ ο δορυφόρος Hellas Sat 4

    hellas sat 4

    Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε χθες βράδυ στις 23:01 ώρα Κύπρου ο δορυφόρος Hellas Sat 4, από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση 39 μοίρες ανατολικά, της Ελλάδος και της Κύπρου, όπου θα “συναντήσει” τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

    Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου, λίγα λεπτά μετά την επιτυχή εκτόξευση του Hellas Sat 4, από το Διαστημικό Κέντρο ”Κουρού”, στη Γαλλλική Γουιάνα, συνεχάρη την Hellas Sat σημειώνωντας παραλληλα ότι η πετυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4, ανοίγει μια νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας.

    Όπως είπε η κα. Αναστασιάδου, εκτός από τα γεωπολιτικά, τεχνολογικά και εμπορικά οφέλη που έχει να προσφέρει ο Hellas Sat 4,  νιώθουμε περήφανοι για το γεγονός ότι οι σημαίες των δύο χωρών συνοδεύουν τον δορυφόρο στη διαστημική του τροχιά.

    Η παρουσία της Hellas Sat στην Κύπρο 2001, όταν η Κύπρος και η Ελλάδα αδειοδότησαν από κοινού την εταιρεία, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση της θέσης μας ως επιτυχημένου περιφερειακού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών. Η συμφωνία αυτή, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο δορυφορικό χάρτη.

    Κλείνοντας η κα. Αναστασιάδου ευχαριστήσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellas-Sat, κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για να κάνουν την εκτόξευση αυτή πραγματικότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles