12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Με λένε Android και άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως έχω κατακτήσει τον κόσμο

    Ας είμαστε συγκεκριμένοι: Τα νούμερα που θα διαβάσετε και έφερε στην δημοσιότητα η εταιρία μελετών Gartner, αφορούν το 3ο τρίμηνο του 2011, πριν δηλαδή την κυκλοφορία των νέων συσκευών όλων των εταιριών τον περασμένο Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη λοιπόν, 52% των νέων συσκευών που ενεργοποιήθηκαν αυτό το τρίμηνο, ήταν Android. Το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι; Μόλις 25,3%. Κι αν αναρωτιέστε για τον δεύτερο στην ουρά, αυτό ήταν το Symbian. Ναι, αν δεν το συγκρατήσατε, να το ξαναπούμε: το Symbian. 16,9% των συσκευών που ενεργοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, λειτουργούσαν με το ταπεινό Symbian, υπενθυμίζοντάς μας άλλη μία φορά πως η παγκόσμια αγορά, δεν είναι απαραίτητα η Αμερικανική ή η Ευρωπαϊκή. Βέβαια, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, το Symbian μπορούσε να καυχηθεί για το 36,3% των νέων ενεργοποιήσεων. Άρα σημείωσε τεράστια πτώση. Τρίτη στη σειρά η Apple με ποσοστό νέων ενεργοποιήσεων στο 16,6%, ενώ παρουσίασε μείωση σε σχέση με πέρυσι, περίπου 3 εκατομμυρίων συσκευών. Λογικό θα πείτε καθώς στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είχε μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 4, ενώ φέτος, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, περιμέναμε όλοι το iPhone 4S.

    Με μία γενικότερη ματιά πάντως, οι πωλήσεις κινητών γι αυτό το τρίμηνο, παρουσίασαν αύξηση κατά 5,6% και οι συνολικές πωλήσεις άγγιξαν τις 440,5 εκατομμύρια συσκευές.

    Πηγές: Gartner, bgr.com

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles