22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Με «Night mode» θα εφοδιαστούν τα Windows 10;

    Ακολουθώντας τα σχόλια πολλών χρηστών στα forums της Microsoft, η εταιρία αναμένεται σύμφωνα με φήμες να ενσωματώσει τη γνωστή λειτουργία «Night Mode» της Apple και στα Windows 10, σε επερχόμενο update. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το κυανό φως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας, προκαλώντας αϋπνία και άλλες διαταραχές. Οι οθόνες των υπολογιστών και των φορητών μας συσκευών δυστυχώς αποτελούν βασικές πηγές φωτός τέτοιου του μήκους κύματος και για τον λόγο αυτό δεν ενδείκνυται η χρήση τους αργά το βράδυ, πριν δηλαδή κοιμηθούμε.

    Screenshot-1

    Ίσως γνωρίζετε την εφαρμογή f.lux για συσκευές με iOS και υπολογιστές με Windows, OSX και Linux, που μπορεί να περιορίσει την εκπομπή κυανού φωτός από την οθόνη της συσκευής στην οποία έχει εγκατασταθεί, βελτιώνοντας θεωρητικά με αυτό τον τρόπο την ποιότητα ύπνου του χρήστη.

    maxresdefault

    Φαίνεται ότι η Microsoft πρόκειται σύντομα να εισάγει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στα Windows 10, το οποίο πιθανότατα θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το κέντρο ενεργειών του λειτουργικού συστήματος. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμη η σχετική ενημέρωση, είναι όμως πιθανό αυτή να έρθει την επόμενη άνοιξη, πιθανότατα ως μέρος του επερχόμενου Windows 10 Redstone 3 Update.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles