22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Με παραίτηση απειλούν 700 εργαζόμενοι της OpenAI! Η Microsoft προσλαμβάνει τον Sam Altman

    Συνεχίζεται το «θρίλερ» στο εσωτερικό της OpenAI, καθώς η απόλυση του CEO Sam Altman και του πρώην προέδρου Greg Brockman δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων.
    Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, περίπου 500 υπάλληλοι – συμπεριλαμβανομένων αρκετών στελεχών – απείλησαν ότι θα παραιτηθούν αν το διοικητικό συμβούλιο δεν αναθεωρήσει, επαναφέροντας τους Altman και Brockman. Υπέγραψαν μάλιστα και σχετική επιστολή. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ο αριθμός των υπογραφόντων ανερχόταν σε περισσότερους από 700, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό είναι σχεδόν το σύνολο των 770 εργαζομένων της εταιρείας. Αρκετά μέλη του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της Chief Technical Officer Mira Murati, έγραψαν στο X νωρίς τη Δευτέρα ότι «η OpenAI δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους της».


    Η επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απέλυσε τον Altman. Το διοικητικό συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι ο Altman δεν ήταν «σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του». Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο αισθάνθηκε ότι δεν είχε πλέον «εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI». Ο Brockman δήλωσε στο προσωπικό της OpenAI σε ένα email την Παρασκευή ότι παραιτείται από πρόεδρος “με βάση τα σημερινά νέα”.

    Πριν από μερικές ώρες σημειώθηκε μια ακόμη ανατροπή. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει τον πρώην OpenAI CEO Sam Altman και τον co-founder Greg Brockman.

    “Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Sam Altman και ο Greg Brockman, μαζί με τους συναδέλφους τους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI”, ανέφερε ο Satya Nadella. «Ανυπομονούμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους παράσχουμε τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχία τους».

    Διαβάστε επίσης:

    HUAWEI WATCH GT4 46mm: Όταν το πάθος «γεννάει» τεχνολογία!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles