20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Με πλήρη κάλυψη 5G το Πριγκιπάτο του Μονακό από την Monaco Telecom

    5G Monaco Telecom-1

    Η Monaco Telecom, ανακοίνωσε πρόσφατα την επίτευξη πλήρους κάλυψης 5G στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Πρόκειται για την μικρότερη χώρα στον κόσμο που με μόλις 38 χιλιάδες κατοίκους, γίνεται η 1η χώρα παγκοσμίως, που καλύπτεται γεωγραφικά στο σύνολο της από δίκτυο τεχνολογίας 5G.

    Η αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G στο μικρό Πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής, όπως αλλιώς ονομάζεται το  Μονακό, αναμένεται να βελτίωση περαιτέρω τη καθημερινότητα των πολιτών του, με την υιοθέτηση νέων εφαρμογών όπως οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων οι οποίες θα παρέχουν δημόσιο Wi-Fi μέσω του δικτύου 5G, ενώ σύντομα θα διαθέτουν και νέες υπηρεσίες που υποστηρίζονται από περιβαλλοντικούς αισθητήρες. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Υπηρεσίες Έκτακτων Αναγκών του Μονακό σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το 5G για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού.

    Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, η νέα πραγματικότητα του 5G, αναμένεται να επιταχύνει το ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιριών και των επιχειρήσεων του Πριγκιπάτου, ανοίγοντας συνάμα νέες προοπτικές για την ανάπτυξη νέων αγορών. Για παράδειγμα, η Teale, η οποία ξεκίνησε να συνεργάζεται με το πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας του πριγκιπάτου MonacoTech που ειδικεύεται στην έξυπνη διαχείριση κτιρίων, έχει αναδείξει τη συμβολή της τεχνολογίας 5G στον απομακρυσμένο έλεγχο των εγκαταστάσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

    Η πιο πάνω εξέλιξη αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στη Κύπρο, καθώς η Monaco Telecom – στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει και η epic – προτίθεται να εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία και στο νησί μας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles