18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Με τα UPS της APC by Schneider Electric κανένας gamer δεν θα ξεμείνει από… «ενέργεια»

    Φανταστείτε να έχετε συνθέσει ένα αξιοζήλευτο gaming PC, να το έχετε εξοπλίσει με τελευταίας γενιάς CPU και GPU, να το έχετε «στολίσει» με φωτισμό RGB, και εκεί που έχετε φορτώσει και απολαμβάνετε το νέο blockbuster game του μήνα… να κόβεται ξαφνικά το ρεύμα. Σίγουρα είναι ότι χειρότερο μπορεί να σας τύχει, αφού όχι μόνο χαλάει η gaming εμπειρία σας, αλλά καραδοκεί πάντα η πιθανότητα να χαλάσει και ο υπολογιστής σας.

    Οι απροσδόκητες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος, πολύ περισσότερο απότομες, αλλά ακόμα και σταδιακές, μπορούν να πλήξουν σοβαρά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών. Μπορούν να κάψουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα του υπολογιστή σας, και στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και τον δίσκο σας, όπου έχετε αποθηκευμένα όλα τα πολύτιμα δεδομένα σας, φυσικά μαζί με τα saved games σας. Ακόμα και αν το τροφοδοτικό και η motherboard ενσωματώνουν χαρακτηριστικά ασφάλειας τάσης, ένα μεγάλο spike μπορεί να τα παρακάμψει και να τα… κάψει.

    Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την επένδυση σας με ένα καλό UPS. Οι συσκευές της APC by Schneider Electric αποτελούν ιδανικές λύσεις για τη βέλτιστη προστασία του υπολογιστή και των περιφερειακών του, ειδικά για μία σύνθεση με τετραψήφια αξία σε ευρώ, όπως ένα καλό gaming PC. Συγκεκριμένα η σειρά APC Back UPS Pro περιλαμβάνει μία γκάμα συσκευών με μικρό μέγεθος και μεγάλο πλήθος χαρακτηριστικών, που καλύπτει κάθε ανάγκη προστασίας του hardware σας.

    Ένα τυπικό μοντέλο διαθέτει πρίζες για να τροφοδοτήσετε τις συσκευές σας με προστασία, και ταυτόχρονα με τη χρήση της μπαταρίας, ώστε να προλάβετε να σώσετε το παιχνίδι σας και να κλείσετε τον υπολογιστή σωστά, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Αν κάποια συσκευή έχει ενεργειακές απαιτήσεις μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να καλύψει ένα UPS, όπως π.χ. ένας εκτυπωτής, τότε μπορείτε να το συνδέσετε σε μία από τις πρίζες που προσφέρουν μόνο προστασία, χωρίς να επιβαρύνεται η μπαταρία.

    Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν συνολικά όλα τα UPS της αγοράς, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και τεχνικών χαρακτηριστικών, είναι ότι κάθε λίγα χρόνια πρέπει να αντικαθίστανται οι μπαταρίες τους. Αυτό αποτελεί ένα αναπόφευκτο έξοδο, όμως αν επιλέξετε κάποιο από τα UPS της APC by Schneider Electric, μπορείτε να αποφύγετε τη χρέωση για τα «εργατικά». Είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε η αφαίρεση της παλιάς μπαταρίας και η τοποθέτηση της καινούργιας, να γίνεται με ευκολία από τον ίδιο τον χρήστη, χωρίς να απαιτείται επέμβαση από εξειδικευμένο τεχνικό.

    Επειδή στην εποχή του 21ου αιώνα τα πάντα είναι διασυνδεδεμένα, τα μοντέλα της APC by Schneider Electric διαθέτουν θύρες USB, τυπικές type-A αλλά και τελευταίας γενιάς type-C, για τροφοδοσία και φόρτιση των συσκευών σας. Επιπλέον διαθέτουν θύρες Ethernet, και μάλιστα με υποστήριξη ταχυτήτων μέχρι και 1 Gbps, ώστε να προστατέψετε και το τοπικό σας δίκτυο, συνδέοντας εκεί το switch ή τον router σας.

    Η μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη LCD, σε συνδυασμό με τα φυσικά πλήκτρα πάνω στη συσκευή, σας επιτρέπουν να βλέπετε εύκολα και άμεσα την κατάσταση λειτουργίας, και να εκτελείτε κάποιες στοιχειώδεις εργασίες. Βέβαια για πλήρη έλεγχο, για παρακολούθηση, για αυτοματισμό, και για να αλλάζετε αναλυτικά όλες τις ρυθμίσεις, μπορείτε να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας μέσω του ειδικού καλωδίου που παρέχεται στη συσκευασία, και να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του Powerchute software, το οποίο συνοδεύει το UPS.

    Ξεκινώντας από τα 1200 VA και φτάνοντας μέχρι τα 1600 VA, στη γκάμα UPS της APC by Schneider Electric, ο καθένας θα βρει κάποιο μοντέλο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του, απολαμβάνοντας εγγύηση 3 ετών.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles