19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Mechanical Parts Inside: Μία καινούργια ελληνική μπάντα συστήνεται

    Πως περνάς από τον hard ήχο στην gothic έκφραση και από εκεί στον electro χαρακτήρα; Αβίαστα και δίχως κόπο εάν έχεις μεράκι σ’ αυτό που κάνεις και το υποστηρίζεις θερμά. Οι Χριστίνα Κρουστάλη (φωνητικά), Αλέξης Αρναούτογλου (κιθάρα), Γιάννης Κωσταρίκας (πλήκτρα) και Δημήτρης Κωσταρίκας (ντραμς), βλέπουν εδώ και λίγες μέρες τους κόπους τους  να πιάνουν τόπο, με το παρθενικό τους άλμπουμ Unreal, να δίνει το μελωδικό τους στίγμα που έχει σε πρώτο πλάνο τα γυναικεία φωνητικά. Ας μάθουμε όμως περισσότερα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους…

    mecha

    Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος για εσάς;

    Παίζουμε ό, τι μας αρέσει. Προσπαθούμε πάντα να φτιάξουμε γέφυρες μεταξύ μας. Σκοπός μας  είναι να επικοινωνήσουμε και να εκφραστούμε. Αυτό είναι οι Mechanical Parts Inside.

    Πως μπαίνει μία καινούργια μπάντα στο στούντιο για να ηχογραφήσει ένα ντεμπούτο; Είναι δύσκολο να κοντρολάρει το άγχος και τον ενθουσιασμός της;

    Το studio είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Η διαδικασία της παραγωγής είναι χρονοβόρα, όλη η παλέτα συναισθημάτων σε ακολουθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αλλάζουμε συχνά μεταξύ μας πόστα στο studio. Μπορεί όλοι μας να έχουμε κάποιο σχετικό background και να γνωριζόμαστε χρόνια αλλά, κάθε φορά που καλείσαι να συνεργαστείς να συμπράξεις, γνωρίζεις καλύτερα τους φίλους σου. Το studio έχει μαγικές στιγμές. Κάθε μέρα ακούς τα κομμάτια σου διαφορετικά, κάθε φορά που πατιέται το record έχεις προσδοκίες, εκπλήξεις, απογοητεύσεις.

    Πόσο δύσκολο είναι να αντιστέκεται κανείς στις επιρροές του; Ή μήπως δεν πρέπει;

    Παρθενογένεση δεν υπάρχει κι αν υπάρχει σίγουρα δεν υφίσταται στη μουσική. Ο καθένας από μας έχει διαφορετικά γούστα, ακούσματα και εμπειρίες. Τα συγκεκριμένα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο Unreal, προήλθαν από jams σε πρόβες. Ο κάθε ένας από μας έβαλε ό, τι είχε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δουλέψαμε σαν μπάντα αυτά τα κομμάτια. Δεν προσπαθήσαμε να πρωτοτυπήσουμε ή να κάνουμε «κάτι σαν». Στο άλμπουμ, θα ακούσετε αυτό που είμαστε αυτή τη στιγμή, χωρίς περιστροφές.

    mpi

    Όταν τελείωσε το άλμπουμ και καθίσατε να τον ακούσετε χαλαρά, πως νοιώσατε;

    Ανάμεικτα συναισθήματα… Το βασικότερο είναι ο κάθε μουσικός να ακούει την μπάντα και όχι τον εαυτό του εκεί μέσα. Περάσαμε ένα μεγάλο στάδιο διορθώσεων, το οποίο κάποια στιγμή  τελειώνει. Εν τέλει, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, δεν φοβόμαστε πλέον την έκθεση, την κριτική  και έχουμε μια σημαντική εμπειρία για τη συνέχεια. Και κάθε φορά που ένα album τελειώνει ένας κύκλος της μπάντας κλείνει. Περιλαμβάνει τόσα συναισθήματα, την ιστορία και τις αναμνήσεις της συγκεκριμένης περιόδου.

    Το καλύτερο σε ένα συγκρότημα είναι να έχει καλά τραγούδια ή καλή χημεία ανάμεσα στα μέλη του;

    Η δουλειά της μπάντας είναι η μουσική. Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτός ο αστικός μύθος της καλής ενέργειας και χημείας ανάμεσα στα μέλη. Οι μουσικοί που σέβονται τον εαυτό τους και το ακροατήριό τους δουλεύουν σκληρά και στερούνται αρκετά. Δεν είναι χαβαλές, δεν έχει να κάνει με το mood κλπ. Πρέπει να δουλέψεις το δικό σου κομμάτι για να ακούσεις μια καλή μπάντα πάνω στο πατάρι. Τότε είναι που έρχεται και η ανταμοιβή…

    Πως «βγήκε» στο στούντιο η όλη Ελληνική ατμόσφαιρα; Τι αντίκτυπο είχε επάνω στην ηχογράφηση;

    Το studio είναι ναός της μουσικής δημιουργίας, έτσι τουλάχιστον το αντιμετωπίζουμε εμείς.  Από την στιγμή που βρίσκεσαι εκεί για να δουλέψεις, βρίσκεις όλο το ψυχικό σθένος και την συγκέντρωση που απαιτείται. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να σε αφορά εκείνη τη στιγμή.

    1002766_394145680696855_221082576_n

    Ποιο είναι για σας το μεγαλύτερο καλό που έφερε η «κρίση» στην καθημερινότητα;

    Αυτοκριτική, ουσιαστική διεκδίκηση της ευτυχίας και στροφή στα πραγματικά μας θέλω.

    Πως βλέπει και αντιμετωπίζει τα ελληνικά μουσικά πράγματα μία νέα μπάντα;

    Έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα της κατάστασης.  Αυτό που συμβαίνει, ναι μεν μας επηρεάζει αλλά δεν μας αφορά. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αρέσει πρωταρχικά σε μας, δηλαδή να φτιάχνουμε και να παίζουμε μουσική και, ο μόνος στόχος που έχουμε είναι να επικοινωνήσουμε και να ταξιδέψουμε. Όσον αφορά την κατάρρευση της  δισκογραφίας, εξακολουθούμε και πιστεύουμε πως αυτή αποτελεί την μόνη προίκα μιας μπάντας. Όσον αφορά το ακροατήριο, τα γούστα και τις συνήθειες των Ελλήνων πιστεύουμε πως είναι αντιπροσωπευτικά της αισθητικής τους. Με όλα αυτά πορευόμαστε και κρατάμε τη ματιά μας ψηλά. Να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε καμιά εντύπωση ότι κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο ή ελιτίστικο. Κάθε άλλο. Απλά, φτιάχνουμε και παίζουμε μουσική.

    Ποια είναι η σχέση σας με τα gadgets;

    Χρησιμοποιούμε gadgets στην όλη διαδικασία  της μουσικής δημιουργίας. Υπολογιστές αλλά και tablets, π.χ. για ανάγνωση στίχων. Δεν κουρδίζουμε τα όργανά μας με τα tuners των κινητών μας ακόμη,   αναγνωρίζουμε την υπεροχή της Apple σε hardware που αφορά την μουσική, αλλά δηλώνουμε Android fans και users. Επίσης χρησιμοποιούμε freeware και open source εργαλεία πχ virtual synths και λοιπά VST.

    Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας;

    Να αποκτήσουμε ώρες πτήσης στο πατάρι. Να παίξουμε live όσο περισσότερο μπορούμε! Ήδη έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα των live εμφανίσεών μας και αναμένουμε ένα ακόμα πιο δραστήριο χειμώνα.

    5 αγαπημένα άλμπουμ

    5×5 = 25…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles