18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Μέχρι το 2025 η αγορά των foldable κινητών θα φτάσει τα 27 δις € – Αξίζει να αγοράσετε σήμερα το πρώτο σας foldable;

    Τα foldable smartphones (κινητά που μπορούν να διπλώσουν) υπάρχουν ενεργά στην βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Το concept παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις αρχές του 2010, ενώ τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπουμε αξιόλογα προϊόντα που μπορούν να φέρουν την επανάσταση στην αγορά των smartphones με ηγέτες τη Samsung, τη Xiaomi, και την Oppo. Αξίζει στην τελική να αποκτήσετε ένα foldable σήμερα, ή μήπως τα μειονεκτήματα τους είναι αποτελούν ακόμα ‘αγκάθι’ στην καθιέρωσή τους ως next big thing;

    Τι πρωτοποριακό φέρνουν τα Foldable smartphones;

    Με ένα foldable δεν παίρνεις απλά μεγαλύτερη οθόνη. Είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό εργαλείο και το μεγαλύτερο του πρωτοποριακό πλεονέκτημα είναι η πραγματοποίηση πολλών εργασιών ταυτόχρονα (multitasking). Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε βιντεάκια στο Youtube ή να ψάχνετε τι δώρο θα πάρετε τους φίλους σας για τα γενέθλιά τους, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια casino,

    Εκτός από το πρακτικό κομμάτι, σίγουρα θα εκτιμήσετε και την αναβάθμιση στον ψυχαγωγικό τομέα. Στην ουσία μπορείτε να αλλάξετε από την οθόνη ενός κινητού σε αυτή ενός tablet σε μια κίνηση. Οι οθόνες των foldables είναι πολύ υψηλής ποιότητας, ενώ και τα ηχεία θα σας εκπλήξουν καθώς φτάνουν την απόδοση ενός πολύ καλού value for money bluetooth ηχείου.

    Εκτός από αυτά τα δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα εύχρηστη είναι η εξοικονόμηση χώρου, ειδικά όταν το κινητό είναι διπλωμένο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την τρομερή αναβάθμιση που έχουν λάβει η κάμερες στα μοντέλα της νέας γενιάς, ενώ τέλος, πρέπει να τονίσουμε και το design το οποίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και προσφέρει μια πολύ καλή εμπειρία χρήστη (τόσο για τον απλό χρήστη όσο και τον επαγγελματία) και σε αντίθεση με τα πρώτα foldable μοντέλα, δεν εμφανίζουν τα κλασικά προβλήματα με την οθόνη.

    Τα μειονεκτήματα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε

    Το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα foldables στην αγορά, είναι η τιμή τους. Αν δούμε μερικές ενδεικτικές τιμές από τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις θα δούμε ότι ακόμα και μετά από περίπου ένα χρόνο από την κυκλοφορία της τελευταίας γενιάς, η μέση τιμή κυμαίνεται στα 1.500€.

    Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δύσκολα αλλάζει η κουλτούρα του καταναλωτή. Από τον Ιανουάριο του 2007 που ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone, ο καταναλωτής έχει συνδέσει στο μυαλό του ότι το κινητό θα πρέπει να έχει αυτή την μορφή και τρόπο χρήσης. Επομένως, είναι αρκετά δύσκολο να λανσάρει κάτι τόσο καινοτόμο που θα αλλάξει την νοοτροπία του καταναλωτή σε σημείο να αλλάξει συνήθειες.

    Έχετε ωστόσο στο νου ότι όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται και η εταιρείες διορθώνουν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε γενιά, θα δούμε ακόμα πιο οικονομικά προσιτές επιλογές με αξιοπρεπή απόδοση, και λειτουργίες που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα foldables.

    Αξίζει τελικά η αγορά ενός foldable σήμερα;

    Η απάντησή μας; Εξαρτάται! Αν είστε tech enthusiasts, λατρεύεται οτιδήποτε high tech και έχετε την οικονομική δυνατότητα, τότε τα foldables είναι μια κατηγορία προϊόντων που δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή σας. Αν πάλι ανήκετε στην πλειοψηφία των καταναλωτών που θεωρεί το κινητό του ως εργαλείο για την δουλειά και την ψυχαγωγία του, τότε ίσως δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε το πρώτο σας foldable

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles