17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η MediaTek ανίχνευσε κενό ασφαλείας στα chipset της που θέτει σε κίνδυνο τα Android smartphones!

    Πολλές φορές ακούμε για προβλήματα και κενά ασφαλείας στα mobile λειτουργικά, ωστόσο είναι πιο σπάνιο να μαθαίνεις για κάποιο πρόβλημα που προέρχεται από το chipset ενός κατασκευαστή. Πρόσφατα, η MediaTek ανακοίνωσε επισήμως την ύπαρξη ενός bug που θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές, οι οποίες βασίζονται στα SoCs της εταιρείας.

    MediaTek Soc 2

    Όπως έγινε γνωστό από την ίδια τη MediaTek, το εν λόγω κενό ασφαλείας επηρεάζει αποκλειστικά συσκευές που τρέχουν Android 4.4 KitKat και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε έναν hacker να rootάρει τη συσκευή που έχει πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις επιτευχθεί το root, o hacker μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε data και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, επηρεάζοντας όλους τους τομείς λειτουργίας ενός smartphone. H MediaTek τόνισε χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα οφείλεται σε μία de-bug λειτουργία των chipset της, η οποία θα έπρεπε να είχε απενεργοποιηθεί από τους κατασκευαστές πριν την κυκλοφορία των συσκευών. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές δεν προχώρησαν στην απαλοιφή της συγκεκριμένης λειτουργίας, με αποτέλεσμα αρκετές από τις συσκευές να βρίσκονται σε κίνδυνο. Η MediaTek δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα (για ευνόητους λόγους), ωστόσο τόνισε ότι οι κατασκευαστές που επηρεάζονται έχουν ήδη ενημερωθεί και θα προβούν στο κοντινό μέλλον στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles