19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Mediatek: Παρουσιάζει επισήμως τα νέα Helio P20, P25 και X30 mobile SoCs

    Η Mediatek αποκάλυψε πριν από μερικές μόνο ημέρες δυο νέα mobile SoCs, τα Helio P20 και P25 τα οποία λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθούν σε μεσαίου κόστους συσκευές και το φημολογούμενο εδώ και αρκετό καιρό Helio X30, το οποίο θα εμφανιστεί σε high-end συσκευές.

    umi

    Ας αναφερθούμε συνοπτικά στα χαρακτηριστικά του κάθε SoC. Αρχικά, το P20 θα κάνει το ντεμπούτο του σε συσκευές όπως το UMi Plus Extreme Edition. Αποτελεί, δηλαδή, ένα οκταπύρηνο SoC, κατασκευασμένο βάσει της αρχιτεκτονικής των 16 nm. Υποστηρίζει LPDDR4x RAM.

    Οι πληροφορίες για τα δυο αυτά SoCs είναι περιορισμένες προς το παρόν, αν και μαθαίνουμε ότι θα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται όμως ότι το P25 SoC θα υποστηρίζει, επιπροσθέτως, κάμερα διπλού φακού με οπτικό zoom. Είναι γεγονός, ότι αυτού του είδους η κάμερα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στις μέρες μας, με ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές να επιλέγουν τη συγκεκριμένη υλοποίηση για τις συσκευές τους, όπως τα HTC One M8, Huawei P9 και Apple iPhone 7 Plus.

    Ίσως εκείνο που να ενδιαφέρει περισσότερο, είναι τα χαρακτηριστικά του τρίτου SoC, του Helio X30. Πρόκειται για ένα δεκαπύρηνο SoC το οποίο έχει κατασκευαστεί βάσει της αρχιτεκτονικής των 10nm της TSMC. Ειδικότερα θα περιλαμβάνει δυο Cortex-A73 πυρήνες στα 2.8 GHz, τέσσερις Cortex-A53 πυρήνες στα 2.2 GHz και τέλος, τέσσερις Cortex-A35 στα 2.0 GHz. Να μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι υποστηρίζει 8 GB LPDDR4x RAM και είναι σε θέση να προβεί στην εγγραφή video ανάλυσης 4k στα 30 fps.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles