17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Mega: Ο Kim DotCom αποκαλύπτει το νέο Megaupload

    O “περίφημος” Kim DotCom φαίνεται ότι έχει πολλά σχέδια για το μέλλον και, σιγά-σιγά, αποκαλύπτονται λεπτομέρειες γι’ αυτά.


    Έτσι, μετά τα σχέδιά του για τη νέα μουσική υπηρεσία Megabox, μαθαίνουμε περισσότερα και για τον αντικαταστάτη του MegaUpload. To Mega, όπως θα ονομάζεται, θα είναι μία λίγο διαφοροποιημένη υπηρεσία, παρόλο που θα δραστηριοποιείται και αυτό στο κομμάτι του file-sharing, επιτρέποντας στους χρήστες του να ανεβάζουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται μεγάλα αρχεία στο “σύννεφο”.

    Οι συνδρομητές του site θα μπορούν εύκολα, με ένα κλικ, να κωδικοποιούν τα αρχεία τους, χρησιμοποιώντας τον “Advanced Encryption Standard algorithm” και, στη συνέχεια, θα τους δίνεται ένα δεύτερο μοναδικό κλειδί για την αποκωδικοποίηση του αρχείου. Με τον τρόπο αυτό, το μόνο άτομο που θα μπορεί να αποκωδικοποιήσει ένα αρχείο θα είναι ο ίδιος ο συνδρομητής.

    Έτσι, σε περίπτωση που οι servers του Mega χακαριστούν ή κατασχεθούν για παράδειγμα από την… κυβέρνηση, όπως συνέβη πρόσφατα στις ΗΠΑ, κανείς δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ενός συνδρομητή.

    Ο Dotcom πιστεύει ότι, ακόμη και η αμφιλεγόμενη “ερμηνεία” του διαδικτυακού νόμου που “κατέβασε” το Megaupload, θα ήταν ανεπαρκής για να δημιουργήσει πρόβλημα στο νέο Mega, καθώς αυτά που οι χρήστες θα μοιράζονται, ο τρόπος που θα γίνεται αυτό, καθώς και το πόσοι άνθρωποι θα τα μοιράζονται μαζί τους θα ελέγχονται από τους ίδιους και όχι από το Mega.

    Και για να μην υπάρχουν ανησυχίες από ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων, όπως συνέβη όταν τα αρχεία πελατών του Megaupload κατασχέθηκαν από το FBI, το Mega θα αποθηκεύει τα δεδομένα σε δύο servers, τοποθετημένους σε δύο διαφορετικές χώρες.

    Τελικά, ο DotCom φαίνεται ότι οραματίζεται ένα δίκτυο το οποίο θα φιλοξενείται από χιλιάδες διαφορετικές οντότητες σε χιλιάδες διαφορετικούς servers σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο καθένας θα μπορεί να συνδέσει τους servers του σ’ αυτό και θα μπορεί να υπάρξει συνεργασία με όλους, πολύ απλά γιατί οι hosts δε θα μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει μέσα στους servers. Ενδιαφέρον ακούγεται και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.

    Πηγή: CNET via Wired

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles