15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι μεγάλες αλλαγές στη Sony. Ετοιμάζει νέα προϊόντα, αλλά και…. λιγότερα smartphones και τηλεοράσεις!

    Αλλαγές φαίνεται ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα στη Sony, με την εταιρεία να στρέφεται σε νέες κατηγορίες προϊόντων που θεωρεί ότι θα της φέρουν έσοδα. Το Bloomberg γράφει, μεταξύ άλλων, και για την κυκλοφορία ενός νέου καινοτόμου ρολογιού κατασκευασμένου από e-paper που θα δίνει προτεραιότητα στο στιλ έναντι της “πολυπλοκότητας” στη λειτουργία άλλων προϊόντων της κατηγορίας. Η χρήση e-paper θα γίνεται τόσο από την οθόνη του όσο και στο λουράκι της συσκευής, με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί να είναι ακόμη ασαφής.

    Kaz Hirai Sony

    Όπως σημειώνει το Bloomberg, αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα προϊόντα που θα προέλθουν από το νέο τμήμα που δημιούργησε ο CEO της εταιρείας, Kaz Hirai, με στόχο να προωθηθεί η καινοτομία στο εσωτερικό της ιαπωνικής εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί προϊόντα σε πολλές κατηγορίες, η Sony η αλήθεια είναι πως έχει πολλά χρόνια να διαθέσει ένα προϊόν που θα κάνει τη… διαφορά στην αγορά, όπως το Walkman ή το PlayStation στην πρόσφατη ιστορία της.

    Για το λόγο αυτό, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά το Sony Seed Acceleration Program που επιτρέπει στους εργαζομένους της να δίνουν ιδέες σε ανθρώπους εντός ή εκτός της εταιρείας με στόχο να τύχουν χρηματοδότησης. Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο, μάλιστα, που έλαβε το Bloomberg, η Sony έλαβε 187 αιτήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου τον Ιούνιο, με τις 80 από αυτές να προχωρούν στο επόμενο στάδιο.

    Τα νέα σχέδια της εταιρείας να προωθήσει την εσωτερική καινοτομία έρχονται παράλληλα με την απόφασή της να μικρύνει τα portfolio σε κατηγορίες όπως τα smartphones ή οι τηλεοράσεις, ώστε να περιορίσει τα κόστη της. “Στόχος μας δεν είναι το μέγεθος ή το μερίδιο αγοράς αλλά καλύτερα κέρδη” ανέφερε χαρακτηρισικά ο νέος mobile chief της εταιρείας, Hiroki Totoki σε διάσκεψη επενδυτών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters.

    Η Sony αναμένεται ότι κύριες πηγές στην αύξηση των πωλήσεων τα επόμενα χρόνια θα είναι το τμήμα του gaming αλλά και των αισθητήρων εικόνας που κατασκευάζει η εταιρεία και διαθέτει σε κορυφαίους κατασκευαστές όπως η Apple, με το τελευταίο να πιστεύει ότι μπορεί να παρουσιάσει αύξηση έως και 70% έως το 2017. Αλλαγές, λοιπόν, στη Sony για το επόμενο διάστημα και περιμένουμε να δούμε πού θα την οδηγήσουν.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles