30.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
More

    Μεγάλες αλλαγές στο iPhone 16: Έρχονται τα capacitive buttons

    Γνωρίζουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πραγματοποιήσει επίσημα την είσοδό της στα επερχόμενα iPhone 16. Ωστόσο οι αλλαγές που έρχονται στο iOS 18 δε θα είναι οι μόνες που θα δούμε.

    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, όλα τα mechanical buttons της σειράς θα αντικατασταθούν, καθώς η Economic Daily αναφέρει ότι η Apple προχώρησε σε μια τεράστια παραγγελία στον προμηθευτή Advanced Semiconductor Engineering (ASE) που αφορά κουμπιά χωρητικού τύπου.

    Εδώ περιλαμβάνονται τα power button, volume button, Action Button και το νέο Capture button, το οποίο θα λειτουργεί ως shutter button στις φωτογραφίες και ως record button για videos.

    Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή; Ο χρήστης αντί να πιέζει ένα κουμπί προς τα μέσα, το capacitive κουμπί λειτουργεί με ένα απλό άγγιγμα του δακτύλου. Παρόλο που δεν κινείται όταν το πατάει κάποιος, μπορεί να υπάρξει κάποια απτική ανάδραση. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει δύο κινητήρες Taptic Engine, προκειμένου να δημιουργείται δόνηση κάθε φορά που πατιέται οποιοδήποτε από τα capacitive buttons.

    Αρχικά, η Apple σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή στην τρέχουσα σειρά iPhone 15, αλλά τεχνικά ζητήματα την ανάγκασαν να το αφήσει για αργότερα. Όσον αφορά τα νέα σχέδια για τα iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, το σχέδιο αντικατάστασης των μηχανικών κουμπιών είναι γνωστό στην Apple ως “Project Bongo“.

    Το πλεονέκτημα της χρήσης capacitive buttons για το iPhone είναι ότι δεν φθείρονται από επαναλαμβανόμενη χρήση όπως κάνουν τα μηχανικά κουμπιά.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, τα iPhone 16 Pro και Pro Max θα δουν παράλληλα μια μεγάλη αναβάθμιση και στις κάμερες. Διαρροές αναφέρουν ότι θα λάβουν μία ολοκαίνουργια 48MP ultrawide κάμερα με περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με το 15 Pro και το 15 Pro Max, ενώ και τα δύο μοντέλα θα έχουν πλέον τον 5X Tetraprism φακό. Τέλος, σύμφωνα με ανάρτηση στο X γνωστού leakster, τα iPhone 16 Pro και Pro Max φέτος θα είναι διαθέσιμα σε δύο νέα, που δεν έχουμε ξαναδεί, χρώματα. Πρόκειται για τα Desert Yellow / Desert Titanium και Cement Gray / Titanium Gray.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles