14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μεγάλη έκπληξη! Η Oppo κυριαρχεί στην κινεζική αγορά για το Γ’ τρίμηνο του 2016!

    Η αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, καθώς το κινεζικό καταναλωτικό κοινό πραγματικά δεν σταματάει να αγοράζει mobile συσκευές. Φυσικά, η κινεζική αγορά έχει τους δικούς της ρυθμούς στους οποίους κινείται, καθώς σίγουρα εκεί επικρατούν ειδικές συνθήκες, με το θρόνο της top κατασκευάστριας εταιρείας να εναλλάσσεται ακόμη και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών.

    oppo-r9-1

    Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία IHS Research μέσω του οικονομικού αναλυτή της, Kevin Wang. Σύμφωνα λοιπόν με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η εταιρεία που “κέρδισε” το προηγούμενο τρίμηνο είναι η Oppo, η οποία για το Γ΄τρίμηνο πούλησε 22 εκατομμύρια smartphones, ρίχνοντας την Huawei από την κορυφή, η οποία έπεσε στην τρίτη θέση των κατασκευαστών (με 18 εκατομμύρια smartphones). Σφήνα ανάμεσα στην Huawei και στην Oppo μπήκε η Vivo, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για την πορεία της, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 19 εκατομμύρια συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση της Huawei άγγιξε το 40% από τρίμηνο σε τρίμηνο, καθώς για το Β’ τρίμηνο του 2016 η Huawei κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 32 εκατομμύρια συσκευές στην κινεζική επικράτεια. Όσον αφορά την τέταρτη και πέμπτη θέση εδώ έχουμε την Xiaomi και την Apple με πωλήσεις στα 12 και 11 εκατομμύρια αντίστοιχα. Αναμφίβολα, η κινεζική αγορά κρύβει πολλές εκπλήξεις, για αυτό και δικαιολογημένα μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο ενδιαφέρουσα αυτή τη στιγμή στον κόσμο…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles