12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Μεγάλη επιτυχία για τα Huawei Mobile Services! 400 εκατ. active users και 1.3 εκατ. developers!

    Αν και δικαιολογημένα τα smartphones της οικογένειας P40 series τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας στο launch event της 26ης Μαρτίου (μπορείτε να δείτε τα hands-on μας για το P40 και P40 Pro εδώ). Ωστόσο ο CEO του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας, Richard Yu αναφέρθηκε και στην τεράστια δυναμική που έχουν αρχίσει να αποκτούν τα Huawei Mobile Services μια κίνηση που αποτελεί ουσιαστικά για την «απάντηση» της κινεζικής εταιρείας στα αντίστοιχα Services της Google.

    Όπως τόνισε ο Richard Yu στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων flagships της εταιρείας, στο σύνολο τους τα Huawei Mobile Services (που περιλαμβάνουν το AppGallery Store, Huawei Video, Huawei Music και Huawei Wallet), αυτή τη στιγμή «κατοικούν» στις συσκευές 400 εκατομμυρίων users, οι οποίοι κατάγονται από 170 χώρες. Επιπλέον, το μεγάλο κεφάλι της κινεζικής εταιρείας ανέφερε ότι στο άρμα των Huawei Mobile Services βρίσκονται 1.3 εκατομμύρια developers, οι οποίοι αναμένεται να φέρουν στη νέα υπηρεσία applications, games και άλλα software tools. Επιπλέον, η Huawei συνεργάζεται και σε localized επίπεδο, για αυτό και πολλές εφαρμογές θα αφορούν συγκεκριμένες αγορές και χώρες. Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα του video content, η Huawei έχει ήδη ενώσει τις δυνάμεις της με την Universal Pictures, την Sony Pictures, την Paramount και τα BBC Studios, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική βιομηχανία, η κινεζική εταιρεία έχει δώσει τα χέρια με τις Warner Music Group, Sony Music και Universal Music Group. Αναμφίβολα, η Huawei έχει μπει για καλά στο παιχνίδι των Mobile Services και έτσι δεν αποκλείεται η Google να βρήκε μια άξια αντίπαλο (κάτι όμως που μόνο ο χρόνος θα το δείξει).  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles