13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Πλήθος από phising mails που έχουν ως “δήθεν” αποστολέα τους μεγάλη ελληνική τράπεζα!

    Δυστυχώς οι hackers και οι απατεώνες του διαδικτύου δεν εφησυχάζουν ποτέ! Για αυτό και όλοι εμείς θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και full υποψιασμένοι όταν βλέπουμε “περίεργα” e-mails να καταφτάνουν στο mailbox μας. Mails που φαίνονται αθώα, όμως εάν την πατήσουμε τότε υπάρχει περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας. Η Kaspersky προειδοποιεί τους Έλληνες χρήστες για μηνύματα phishing που μιμούνται μεγάλη ελληνική τράπεζα. Μέσα σε μία μόνο ημέρα, οι λύσεις της Kaspersky έχουν καταχωρίσει πάνω από 180 τέτοιες αλληλογραφίες. Δείτε τα screenshots που ακολουθούν για να πέσετε στη παγίδα! 

    Συστάσεις της Kaspersky για καλύτερη προστασία:

    • Ελέγξτε τη διεύθυνση αποστολέα, τη διεύθυνση του ιστότοπου και τα links απροσδόκητων και άγνωστων μηνυμάτων για να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμες πηγές.
    • Δώστε προσοχή στο κείμενο: Οι γνωστές εταιρείες δεν στέλνουν email με μη επαγγελματική μορφοποίηση ή κακή γραμματική.
    • Μην ανοίγετε συνημμένα και μην κάνετε απρόσεκτα κλικ σε links σε email, ειδικά εάν ο αποστολέας επιμένει.
    • Γενικά, δώστε προσοχή σε ποια προσωπικά δεδομένα, όπως το email ή ο αριθμός τηλεφώνου, αποκαλύπτονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ψηφιακοί εγκληματίες αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών για να τα χρησιμοποιήσουν για την αποστολή spam και phishing.
    • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας, όπως τοKaspersky Security Cloud, η οποία μπορεί να εντοπίσει επιβλαβή συνημμένα και να αποκλείσει ιστότοπους phishing.
    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles