18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Μεγαλύτερη προστασία για τα δεδομένα με εντολή Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Στις 15 Ιουνίου και οι 28 κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν και υπέγραψαν τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των δεδομένων (Data Protection Regulation -GDPR). Η προηγούμενη οδηγία χρονολογούνταν πίσω στο 1995. Έτσι, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες αναμένεται η νέα αυτή οδηγία να αλλάξει τελείως τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών της Ένωσης.

    γράφει η ομάδα της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων TicTac.gr

    EU-data-protection_source

    Τα νέα μέτρα αναμένονται να περάσουν στις χώρες της ΕΕ και να τεθούν σε λειτουργία πριν το τέλος του χρόνου. Με βάση αυτές, κάθε εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ακόμη και εάν δεν ανήκει σε Ευρωπαίο πολίτη) θα πρέπει αναγκαστικά να συμμορφωθεί με τους εν λόγω κανόνες. Αυτό δηλαδή θα ισχύει και για εταιρίες κολοσσούς όπως η Amazon, η Microsoft και άλλες.

    Τα πρόστιμα τα οποία η ΕΕ θα επιβάλει για την καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών θα είναι υψηλά. Συγκεκριμένα θα υπάρχει ανώτατο όριο του 1 εκατομμυρίου ευρώ ή του 2% του ετήσιου κέρδους της εκάστοτε εταιρίας. Για εταιρίες ωστόσο όπως η Google που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω διαρροής πολλών προσωπικών δεδομένων κατά καιρούς, τα πρόστιμα μπορούν να ανέλθουν μέχρι και στο 25% των συνολικών κερδών (σε Ευρωπαϊκό έδαφος) της εταιρείας. Ακόμη, η νέα αυτή οδηγία εκφράζει ρητά τν απαραίτητη ενημέρωση σε περίπτωση ατυχούς διαρροής δεδομένων εντός 72 ωρών.

    Με την ΕΕ να σφίγγει τον κλοιό και να κάνει την νομοθεσία γύρω από την προστασία των δεδομένων πολύ πιο δυνατή και περιεκτική, βέλτιστο θα ήταν για όλες τις εταιρίες της Ένωσης (από τους κολοσσούς μέχρι τις μικρομεσαίες ή και ατομικές εταιρίες) να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις σωστές διαδικασίες χρήσης και εκμετάλλευσης των δεδομένων που έχουν στην κατοχή τους καθώς και να υιοθετήσουν ανάλογα πιστοποιημένα λογισμικά που θα τους βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το Tabernus είναι ένα λογισμικό το οποίο μπορεί και παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες που η νέα οδηγία θεσμοθετεί, με τα εργαλεία εξυγίανσης δεδομένων (data sanitization tools) καθώς και τις άμεσες λύσεις που παρέχει σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Μην αφήνετε λοιπόν την τύχη της εταιρείας σας στον αέρα. Μπορείτε να συμβαδίσετε με αυτούς τους νέους κανονισμούς και οδηγίες απλά με τη χρήση του σωστού λογισμικού. Εύκολα, γρήγορα αποτελεσματικά και κυρίως οικονομικά.

    Επικοινωνήστε στο [email protected] για περαιτέρω πληροφορίες για το λογισμικό και τις λειτουργίες του.

    *Η Tic Tac έχει την αποκλειστική διάθεση του λογισμικού Tabernus σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles