21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μέγιστο ενιαίο τέλος τερματισμού κλήσεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στις χώρες της Ε.Ε.

    Ενιαίο μέγιστο τέλος τερματισμού κλήσεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα ισχύουν για όλους τους παρόχους υπηρεσιών τερματισμού σταθερών και κινητών επικοινωνιών σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης καθορίζει ο κατ᾽ εξουσιοδότηση κανονισμός της Ε.Ε. Ως τέλη τερματισμού φωνητικών κλήσεων νοούνται τα τέλη χονδρικής που χρεώνουν μεταξύ τους οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών για τον τερματισμό φωνητικών κλήσεων στα αντίστοιχα δίκτυά τους.

    Σύμφωνα με σχετικό Άρθρο του Ευρωπαϊκού κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών η Επιτροπή θα εκδώσει την κατ’ εξουσιοδότηση πράξη για τον καθορισμό ενιαίου μέγιστου τέλους τερματισμού κλήσεων κινητής τηλεφωνίας σε επίπεδο Ένωσης και ενιαίου μέγιστου τέλους τερματισμού κλήσεων σταθερής τηλεφωνίας σε επίπεδο Ένωσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στην συνέχεια η Επιτροπή θα επανεξετάζει την κατ’ εξουσιοδότηση πράξη ανά πενταετία και θα εκτιμά ανάλογα αν εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η επιβολή ενιαίων μέγιστων τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων σε επίπεδο Ένωσης.

    Στόχος της εν λόγω κατ’ εξουσιοδότηση πράξης είναι η επίτευξη πλήρους εναρμόνισης των τελών τερματισμού σταθερών επικοινωνιών και των τελών τερματισμού κινητών επικοινωνιών, η οποία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς και θα συμβάλει στη σημαντική μείωση των ενδοενωσιακών εμπορικών φραγμών μεταξύ των κρατών μελών. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές δεν θα είναι πλέον αρμόδιες για τη ρύθμιση των τελών τερματισμού για τις υπηρεσίες αυτές —καθώς τα εν λόγω τέλη θα ρυθμίζονται σε ενωσιακό επίπεδο— και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η δημιουργία μοντέλων κόστους για τον υπολογισμό αποδοτικών τελών και την τακτική επικαιροποίησή τους, η κατ’ εξουσιοδότηση πράξη θα συμβάλει στη σημαντική μείωση της διοικητικής τους επιβάρυνσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles