18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Μειώνει κατά 5% τον αριθμό των εργαζομένων της η Pinterest

    Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι… απολύσεις πηγαίνουν χέρι χέρι τους τελευταίους μήνες, αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους σε Twitter, Meta, Amazon, Google, Microsoft, Netflix κ.α. Η λίστα συνεχίζεται τώρα με την Pinterest Inc., αφού η αμερικανική εταιρεία, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες, ανακοίνωσε ότι απολύει 150 εργαζομένους, δηλαδή περίπου το 5% του συνολικού προσωπικού της.

    Σκοπός των περικοπών είναι, όπως και στις υπόλοιπες εταιρείες, η μείωση του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Bloomberg. Η Pinterest ενημέρωσε τους εργαζομένους που πλήττονται χθες για την κατάσταση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και οι απολύσεις αφορούν πρακτικά όλα τα τμήματα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αν και όχι όλα εξίσου. Η Pinterest θα προσφέρει στους εργαζόμενους αποζημιώσεις, διάφορες υπηρεσίες και καλύψεις κατά τη διάρκεια της μετάβασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

    «Προχωράμε σε οργανωτικές αλλαγές» προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη στόχων που αποτελούν «προτεραιότητες για την εταιρεία μας» και «της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters, επιβεβαιώνοντας πως γίνονται απολύσεις αλλά αποφεύγοντας να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

    Διαβάστε επίσης: Ανάπτυξη μετά τις απολύσεις! 2 δισεκατομμύρια users στο Facebook (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles