19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μειώσεις τιμών στα Lumia ετοιμάζει η Nokia

    Σύμφωνα με τη Financial Times, τα δίκτυα κινητής στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν πιέσεις στη Nokia, ώστε να μειώσει την τιμή του επόμενου smartphone της, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων του, στον απόηχο της “χλιαρής” υποδοχής της Windows Phone “ναυαρχίδας” της εταιρείας, στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε.


    Η Nokia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Lumia 710 μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μία προσπάθεια να έχει στην αγορά μία ευρεία γκάμα “έξυπνων” συσκευών. Η συσκευή, που ήδη από τις 5 Ιανουαρίου κυκλοφορεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενσωματώνει τα Windows Phone ως αποτέλεσμα της “εταιρικής σχέσης” των Φινλανδών με τη Microsoft και με στόχο να επαναφέρει την εταιρεία στην κορυφή της αγοράς των smartphones.

    Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως στις συζητήσεις της Nokia με τα δίκτυα κινητής στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν όψει της κυκλοφορίας του Lumia 710, “έπεσε στο τραπέζι” η πιθανότητα μείωσης της τιμής της συσκευής, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, δεδομένης της σχετικά χαμηλής ζήτησης που υπάρχει για το Lumia 800.

    Για το λόγο αυτό, η νέα συσκευή αναμένεται να διατεθεί σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή με σύνδεση (δωρεάν με πάγιο 20 λίρες το μήνα, έναντι 25 λιρών που είχε προτείνει η Nokia), με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος από ενδεχόμενους αγοραστές.

    “Η σειρά Lumia χρειάζεται μία ώθηση” αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν καλά τα πράγματα. Και οι Φινλανδοί είναι έτοιμη να τη δώσουν, κάνοντας τις νέες τους Windows Phone προτάσεις ακόμη πιο ασυναγώνιστες. Φαίνεται, πάντως, πως η Nokia ετοιμάζει, έτσι κι αλλιώς, πιο entry-level προτάσεις από αυτές που έχει ανακοινώσει ήδη, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου. Ίδωμεν…

    Πηγή: Financial Times

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles